De Retro Vlogs - Bert Hana

do 01 januari

De Retro Vlogs

Bert Hana

Laat je meenemen op een flitsend familieavontuur waarin je het echtpaar Verschuur leert kennen. Van achter de diaprojector voorziet Gerard, als een vlotte vlogger van zijn tijd, alle beelden van commentaar. Dat hij zijn leven iets rooskleuriger ziet dan de foto’s tonen, doet daar geen afbreuk aan. De glamour gluurt altijd om de hoek, ook al woon je in een Vinex-wijk in Lutjebroek. De Retro Vlogs is een grappige en tegelijkertijd pijnlijke voorstelling waarin theatermaker Bert Hana het populaire internetfenomeen vloggen plaatst in een andere tijd.
terug <

voorstellingsinformatie
concept en spel
Bert Hana
Locatie
Kleine Zaal
bert_hana

In De Retro Vlogs katapulteert hij het fenomeen vloggen terug in de tijd, zo eind jaren zeventig, ver voor de uitvinding van internet. Een tamelijk geniale inval (…) Hana zet je op originele wijze aan het denken over technologische ‘vooruitgang’ en de verontrustende verstrengeling van techniek en ethiek.

De Volkskrant

Bert Hana is regisseur en acteur. De projecten van Bert zijn door het veelvuldig gebruik van projectie erg visueel van aard. Zijn autonome werk is altijd documentair en begeeft zich op het grensvlak van fictie en werkelijkheid. Daarnaast is hij een groot verzamelaar van found footage. Zijn verzameling bestaat uit gevonden dia’s, 8mm films en audiotapes die hij inzet voor verschillende projecten. Bert was eerder te zien in Theater Kikker met Papadag (winnaar Dioraphte Amsterdam Fringe Award), Straatfantast en Familiebezoek. Nu is Bert terug met De Retro Vlogs. Een voorstelling die afgelopen seizoen (in korte versie) speelde op De Parade en hij voor de theaterzaal uitbreidt tot een avondvullende voorstelling.

 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ