Rel of Revolutie - Ira Kip

  do 28 mei

  Rel of Revolutie

  Ira Kip

  Rel of Revolutie vertelt het verhaal van Trint’i Mei (30 mei) 1969 te Curaçao. Op die dag protesteerden honderden werknemers van de SHELL tegen de lage lonen en slechte arbeidsomstandigheden. De staking onder leiding van de vakbonden mondde uit in een rel, waarbij vrijwel de hele binnenstad van Curaçao: Punda & Otrobanda, in de as werd gelegd. Rel of Revolutie belicht de gebeurtenis uit de Curaçaose geschiedenis die uiteindelijk heeft geleid tot een belangrijk keerpunt in de politieke, culturele en sociaal- economische verhoudingen tussen Nederland en de Nederlandse eilanden.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Regie en tekst
  Ira Kip
  Locatie
  Grote Zaal
  Rel_of_revolutie

  Stichting Kip Republic maakt theatervoorstellingen rondom maatschappelijke thema’s. Verhalen bepalen hoe we onszelf en de wereld om ons heen ervaren. Voor velen die zich “anders” voelen (bijvoorbeeld door gender, seksuele voorkeur of culturele achtergrond) creëert gebrek aan representatie in deze verhalen een grote achterstand. You can’t be what you can’t see. Nieuwe verhalen creëren nieuwe perspectieven en kunnen leiden tot nieuwe kansen, keuzen en meer inclusiviteit.

  Ira Kip groeit op in Amsterdam. Tijdens haar Theater studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten ontdekt ze al snel dat haar visie en ambities, als maker, het Nederlandse theaterlandschap ontstijgen. Op zoek naar een artistiek gesprek rondom diaspora besluit ze een Master regie aan ‘The New School for Drama’ in New York te volgen, om vervolgens na haar afstuderen nog 10 jaar in New York te blijven werken en wonen. Inmiddels werkt Ira al 17 jaar als professionele regisseur en heeft ze al een paar mooie onderscheidingen voor haar werk mogen ontvangen. Afgelopen seizoen was in Theater Kikker de voorstelling Shrew Her van Ira Kip te zien.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ