Reigen - Dood Paard

  do 08 oktober

  Reigen

  Dood Paard

  Welkom, hijgerige hangbuiken en hitsige schatjes. U krijgt de gelegenheid om deze avond uw door onbeteugeld zingenot afgestompte zenuwen te laten kietelen...

  Reigen is geschreven in de winter van 1896/97 door de ongezond erotomane, tegen zijn zin arts geworden Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler. Een verzameling van tien virtuoze dialogen tussen personages van verschillende pluimage met hetzelfde doel: seks.

  “ Ik heb de gehele winter niets anders geschreven dan een verzameling dialogen. Een werk dat absoluut onpubliceerbaar is en literair ook niet zo erg veel voorstelt”
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Door
  Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Vincent Rietveld, Manja Topper, Thirsa van Til en Michael Yallop
  met videoprojecties van
  Marco Brambilla's Sex from Sync, 2005. Courtesy of Marco Brambilla and Christopher Grimes Gallery, Santa Monica.
  Locatie
  Grote Zaal
  reigen
  Sanne Peper

  Eigenlijk verlang ik een beetje naar Y – en heel sterk naar Risa; naar Mz II niet in het minst – eerder bang. Vaak denk ik van mezelf – dat ik het meest harteloze en kilste individu op aarde ben, slechts door begeerte gedreven, nauwelijks door gevoelens, door sentimentaliteit wellicht, maar nooit door genegenheid.

  Uit het dagboek van Arthur Schnitzler op 30 juli 1897

  In de 22 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die kan worden herleid tot een aantal uiterlijke elementen: de logoachtige affiches van Kuno Bakker, de bij elkaar geraapte toneelbeelden, de open houding van de spelers naar het aanwezige publiek. Grondgedachte is dat de acteurs als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar blijven. De werkwijze is steeds collectief: zonder regisseur of vormgever zijn het de acteurs zelf die de voorstelling bepalen. Al sinds hun oprichten speelt Dood Paard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016) deel uitmaakte van de selectie voor Kikker Kiest. Vorig seizoen was Dood Paard in onze zaal te zien met Kwartet en The Tragedy of Slaughtervaart.

  • discordia
   >

   denk, schrijf, spreek, nabokov - Maatschappij Discordia

   theater

   denk, schrijf, spreek, nabokov - Maatschappij Discordia

   theater

  • theater-rast
   >

   Kikker Gemist: Dubbelgangers - Ada Ozdogan / RAST

   theater

   Kikker Gemist: Dubbelgangers - Ada Ozdogan / RAST

   theater

  • de_theatertroep_vaudeville
   >

   De Theatertroep speelt…De Rinoceros - De Theatertroep

   theater

   De Theatertroep speelt…De Rinoceros - De Theatertroep

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ