Reigen - Dood Paard

do 08 oktober 2020

Reigen

Dood Paard

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Dood Paard? Bekijk hier alle voorstellingen van Dood Paard
In verband met de coronamaatregelen heeft Dood Paard besloten de voorstelling Reigen niet te spelen. Heb je een ticket voor deze voorstelling? Dan nemen we contact met je op.


Welkom, hijgerige hangbuiken en hitsige schatjes. U krijgt de gelegenheid om deze avond uw door onbeteugeld zingenot afgestompte zenuwen te laten kietelen...

Reigen is geschreven in de winter van 1896/97 door de ongezond erotomane, tegen zijn zin arts geworden Oostenrijkse schrijver Arthur Schnitzler. Een verzameling van tien virtuoze dialogen tussen personages van verschillende pluimage met hetzelfde doel: seks.

“ Ik heb de gehele winter niets anders geschreven dan een verzameling dialogen. Een werk dat absoluut onpubliceerbaar is en literair ook niet zo erg veel voorstelt”
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Door
Kuno Bakker, Gillis Biesheuvel, Vincent Rietveld, Manja Topper, Thirsa van Til en Michael Yallop
met videoprojecties van
Marco Brambilla's Sex from Sync, 2005. Courtesy of Marco Brambilla and Christopher Grimes Gallery, Santa Monica.
Locatie
Grote Zaal
reigen
Sanne Peper

Eigenlijk verlang ik een beetje naar Y – en heel sterk naar Risa; naar Mz II niet in het minst – eerder bang. Vaak denk ik van mezelf – dat ik het meest harteloze en kilste individu op aarde ben, slechts door begeerte gedreven, nauwelijks door gevoelens, door sentimentaliteit wellicht, maar nooit door genegenheid.

Uit het dagboek van Arthur Schnitzler op 30 juli 1897

In de 22 jaar dat het Amsterdamse toneelgezelschap Dood Paard bestaat heeft de groep een geheel eigen stijl van theater maken ontwikkeld, die kan worden herleid tot een aantal uiterlijke elementen: de logoachtige affiches van Kuno Bakker, de bij elkaar geraapte toneelbeelden, de open houding van de spelers naar het aanwezige publiek. Grondgedachte is dat de acteurs als individuele persoonlijkheden voelbaar en zichtbaar blijven. De werkwijze is steeds collectief: zonder regisseur of vormgever zijn het de acteurs zelf die de voorstelling bepalen. Al sinds hun oprichten speelt Dood Paard hun voorstellingen in Theater Kikker, met als een van de hoogtepunten Volpone (2016) deel uitmaakte van de selectie voor Kikker Kiest. Vorig seizoen was Dood Paard in onze zaal te zien met Kwartet en The Tragedy of Slaughtervaart.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ