Red Matter - De Hollanders

wo 28 t/m do 29 maart

Red Matter

De Hollanders

Wat zijn nu eigenlijk de spelregels in het - donkere - web vol trolls, hackers, fake news, complottheorieën, afluisterpraktijken, privacy schendingen en algoritmische dwaalsporen? Draag je als vrijheidsstrijder verantwoordelijkheid voor de gevolgen van je acties of heiligt het doel alle middelen? Red Matter is een voorstelling over het hedendaagse wilde westen en zijn cowboys: het (dark) internet en zijn hackers. Een voorstelling over vrijgevochten hacktivisten in de wetteloze wereld van het deep web.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
website
concept
De Hollanders
tekst
Daan Windhorst
regie
Joost van Hezik
spel
Thomas Höppener, Imke Smit e.a.
Locatie
Grote Zaal

Na samenwerkingen met o.a. Arnon Grunberg, Arthur Japin en Spinvis slaan De Hollanders nu de handen ineen met de Utrechtse (toneel)schrijver en satiricus bij de Correspondent: Daan Windhorst. Samen vertellen ze het verhaal van drie jonge hackers die zich verzetten tegen mainstream media, corrupte overheden en kapitalisme. Ze komen erachter dat er een gecensureerd stukje Nederland is op Google Maps waar zich ogenschijnlijk alleen de christelijke basisschool Wakersduin bevindt. Langzaam ontrafelen de hackers een complot waarvan ze de wereld deelgenoot willen maken. Want wat ligt er precies verscholen in Wakersduin? En waarom verzamelden de kinderen in 2009 oude televisiesets in voor “een goed doel”?

foto: Bowie Verschuuren

Theatercollectief De Hollanders ontwikkelen, maken en produceren nieuw geschreven stukken die gaan over actuele onderwerpen, over de wereld om hun heen. De afstudeervoorstelling ‘De Hollanders’ werd speciaal voor hun geschreven door Arnon Grunberg. De titel werd meteen ook de groepsnaam. Daarna volgden producties met nieuwe, speciaal voor hun geschreven, teksten van Adriaan van Dis en Arthur Japin, waarna de samenwerking met Spinvis werd ingezet en muziek zijn intrede deed in het werk van De Hollanders. Na de voorstelling De Laatsten maakten ze afgelopen seizoen de voorstelling De Eersten. Voor deze nieuwe voorstelling Red Matter werken ze samen met met (toneel)schrijver en satiricus bij de Correspondent: Daan Windhorst.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ