Recht - Timothy de Gilde/DOX

Recht

Timothy de Gilde/DOX

Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Met Recht danst en speelt DOX een voorstelling over de Incel-beweging, een groep van ‘onvrijwillig celibataire’ jongens die vindt dat ze recht heeft op seks, goedschiks of kwaadschiks. Een voorstelling over krijgen wat je toekomt, over pakken wat iedereen al heeft en vinden dat het je recht is.

Ik ben elke dag lelijk, zonder ooit uit te mogen rusten van mijn eigen lelijkheid. Is dat rechtvaardig? En waarom heb ik geen seks? Ze zeggen dat we alle kansen hebben, maar alles wat er echt toe doet is al voor je bepaald. En dat voor de rest van je leven. Als we de dingen niet krijgen, zullen we ze zelf moeten pakken. Daar hebben we toch recht op?”
terug <

voorstellingsinformatie
Regie
Timothy de Gilde
Tekst
Lowie van Oers
Choreografie
Dalton Jansen
Spel en dans
Minne Koole, Joep Paddenburg, Gihan Koster e.a.
Locatie
Grote Zaal
dox_recht
Nick van Tiem

DOX is een huis voor makers en jonge performers uit verschillende (sub)culturen. Hun voorstellingen gaan altijd over onderwerpen die herkenbaar zijn voor jongeren. Cross-overs van theater en dans zijn favoriet, urban arts de inspiratiebron. “Hard maar hoopgevend”, “toffe urban dansmoves”, “jongerenthriller”, “barstensvol energie”: zomaar wat persquotes over eerdere DOX-producties.

In Recht speelt o.m. acteur Minne Koole. Hij werd door de Volkskrant in 2019 uitgeroepen tot ‘Acteertalent van het jaar’.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ