Rad van Aluin - Aluin viert! - aansluitend: slotfeest jubileumweek

do 01 januari

Rad van Aluin

Aluin viert! - aansluitend: slotfeest jubileumweek

In het Rad van Aluin staan 25 scènes uit de klassiekers die Aluin in de afgelopen 25 jaar speelde in de etalage. Het Rad draait en bepaalt welke scène ons dynamische trio zal spelen. Hiske, Jilles en Boris zullen u langs Shakespeare, Sofokles, Euripides, Aischylos, Lucas, en andere schrijvers leiden en een kermis aan personages uit hun verbeelding toveren: van Haman, de slechterik uit het Bijbelverhaal Esther tot Kreon, de koppige koning uit Antigone, van de schapen uit het kerstverhaal tot de heksen uit Macbeth en van de sombere Hamlet tot het vrolijke Barbiespektakel uit de Midzomernachtsdroom. U vraagt, wij draaien. Het Rad van Aluin.

Aansluitend aan de voorstelling wordt de Aluin jubileumweek afgesloten met het slotfeest.

Dagelijks: Expo 25 jaar Aluin in de foyer.
Een kwart eeuw Aluin is ook een kwart eeuw theatergeschiedenis. In de foyer zal een Aluinmuseum worden gemaakt met oude en nieuwe posters en beeldmateriaal, met registraties van voorstellingen en rekwisieten en met onbeholpen publiciteitsmateriaal uit de vorige eeuw. Het overlevingsmuseum van een theatergezelschap.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
Spel
Hiske Eriks, Jilles Flinterman en Boris van Bommel

Het Utrechtse gezelschap Aluin staat garant voor oersterke verhalen en die vertellen ze dan ook al 25 jaar in Theater Kikker, en daar zijn we trots op. Hoog tijd dus om dit veerkrachtige gezelschap uit eigen stad een week lang uit te nodigen om oude maar ook nieuwe verhalen te komen vertellen.


terug naar boven Λ