Quite discontinuous - Jasper van Luijk/Shifft

Quite discontinuous

Jasper van Luijk/Shifft

Na de nationale en internationale succestournee in 2013 is Quite Discontinuous terug: vier dansers, afwisselend partnerwerk en spannende solo’s, begeleid door een eindeloze stroom van trance-opwekkende soundscapes. Jasper van Luijk weet met zijn precieze en pijnlijk scherpe choreografie zijn fascinatie voor levenloosheid te vangen in een pas-de-trois van de rouw. Hoe reageren we op de dood van een dierbare en hoe herdefinieert een groep zich als er een speler ontbreekt?

EXTRA op za: nagesprek met Brenda Mathijssen (Rijksuniversiteit Groningen) en Jasper van Luijk. Zij gaan verder in op culturele en rituele tradities rondom de dood.
terug <

voorstellingsinformatie
website
concept & choreografie
Jasper van Luijk
muziek
Lennart Siebers
licht & ruimtelijk ontwerp
Jasper van Luijk
fotografie
Menno van der Meulen
productie
SHIFFT in coproductie met De Nieuwe Oost
Locatie
Grote Zaal
Foto: Menno van der Meulen

Jasper studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en was pas 24 jaar toen hij door Korzo werd geselecteerd om zijn eerste werk te tonen in Voorjaarsontwaken 2011. In Jaspers werk staat altijd de intermenselijke relatie centraal. Daarnaast legt hij een sterke focus op het ‘in het moment’ performen, het creëren van situaties op het podium waarin de performers actuele keuzes maken, waarmee ze zichzelf en het publiek kunnen beïnvloeden en verrassen.

Jasper van Luijk was bij ons al te zien met Yonder, The Definition of Now (première in september 2016) en Bliss. In april 2019 keert hij samen met Jeek ten Velden terug met de dansvoorstelling Stil.

Foto's: Menno van der Meulen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ