Pulchalchiajev - Huba de Graaff

  ma 07 t/m di 08 oktober

  Pulchalchiajev

  Huba de Graaff

  Een fake-opera over het plezier van het liegen.


  In ons post-truth tijdperk van fakenews en sociale media geldt liegen als de nieuwe waarheid. Liegen is cool. Liegen doet deugd. Omdat theater de leukste vorm van liegen is maakt componist Huba de Graaff samen met regisseur Ko van den Bosch een luidsprekeropera over het plezier van het liegen en de noodzaak de waarheid geweld aan te doen. Het gemak waarmee onwaarheden uit speakers knallen en geamplificeerde leugens blijven rondwaren in de wereld geeft te denken. Wat klinkt is losgekoppeld van de bron en daarmee liegt een luidspreker eigenlijk altijd.

  In deze soloperformance zingt en liegt acteur en zanger Annelinde Bruijs (bekend van o.m. Club Gewalt en Merkel) een wereld bij elkaar van zwalkende ‘waarheden’ en glibberige muzikale instabiliteit. Maar in elke leugen staat iets op het spel. De installatie om haar heen groeit uit tot een duistere kathedraal waarin de gemakkelijke leugen verandert in een ongemakkelijke waarheid. Huba de Graaff speelt mee met live-samples.

  EXTRA:
  Voor aanvang van de voorstelling is er een biechthokje aanwezig waar je je leugens mondeling en/of schriftelijk kunnen opbiechten. Deze en andere bekentenissen dienen als uitgangspunt voor een nagesprek met het publiek. Daarbij voelt schrijver en therapeut Erik-Ward Geerlings lokale leugenaars en ervaringsdeskundigen aan de tand over de techniek van de waarheidsverdraaiing en de paradoxen van leugen en waarheid.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  spel /zang
  Annelinde Bruijs
  regie
  Ko van den Bosch
  tekst
  Erik-Ward Geerlings
  compositie
  Huba de Graaff
  Locatie
  Grote Zaal
  Pulchalchiajev
  Bowie Verschuuren

  Componist Huba de Graaff en schrijver Erik-Ward Geerlings vormen de spil van WILco. WILco maakt muziektheater. Het werk is principieel experimenteel: er is altijd een onderzoekend aspect aan. Het uitgangspunt van ieder project is om de verhouding tussen woord, beeld en geluid opnieuw te bepalen. In 2013 was de ‘zingende apen’-voorstelling Apera in Theater Kikker te zien. In 2015 de Pornopera, gebaseerd op de klanken van het orgasme. In 2017 presenteerde Theater Kikker i.s.m. Gaudeamus de sportschoolopera Liebesleid op locatie in een echte sportschool.

  Bowie Verschuuren
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ