PRONK - Anoek Nuyens / Frascati Producties

do 01 januari

PRONK

Anoek Nuyens / Frascati Producties

Wat hebben oud-politicus Jan Pronk en theatermaker en schrijver Anoek Nuyens met elkaar gemeen? Aan de hand van gesprekken met de oud-politicus probeert Nuyens haar plaats te bepalen. Hoe houdt een mens vandaag de dag overzicht? Hoe is het om ergens voor te gaan staan? Wat is er nog over van het linkse verhaal? En vooral: waar ligt de hoop?

Jan Pronk, bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, werd geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland. Maar Nuyens grijpt haar grote voorbeeld Pronk vooral aan om hardop na te denken. Pronk is een intellectueel pamflet over idealisme, politiek en visionair luisteren.
terug <

voorstellingsinformatie
van en met
Anoek Nuyens
eindregie
Erik Whien
met medewerking van
Jan Pronk
dramaturgie
Marjolein van Heemstra
vormgeving
Julian Maiwald
Locatie
Grote Zaal
pronk
Julian Maiwald

’Pronk’ is zowel een intiem portret van de politicus als van de afbrokkeling van het sociaaldemocratische gedachtengoed. Het is een soort theatercollege of een liefdevolle filosofische stand-up theatervoorstelling waar je even een vleugje hoop van krijgt.

Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater, met als onderliggende vraag; hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Ze was eerder in Theater Kikker te zien met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking. Deze voorstelling werd geselecteerd voor Kikker Kiest in 2016. Met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is.

Julian Maiwald
 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ