PRONK - Anoek Nuyens / Frascati Producties

  do 16 t/m vr 17 januari

  PRONK

  Anoek Nuyens / Frascati Producties

  Jan Pronk – bijna vijftig jaar actief in de (inter)nationale politiek, geroemd als links geweten maar ook omschreven als onvoorspelbaar, een idealist die de macht niet schuwde. Zijn leven vormt een metafoor voor de ontwikkeling van de sociaaldemocratie in Nederland.

  In samenwerking met hem maakt schrijver en theatermaker Anoek Nuyens een portret over zijn leven en werk. Aan de hand van gesprekken en interviews met Jan Pronk en haar eigen linkse jeugd in Amsterdam kijkt zij terug, maar ook vooruit. Wat is er nog over van het linkse verhaal? Is er vandaag de dag nog ruimte voor radicaal idealisme?
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  van en met
  Anoek Nuyens
  eindregie
  Erik Whien
  met medewerking van
  Jan Pronk
  dramaturgie
  Marjolein van Heemstra
  vormgeving
  Julian Maiwald
  Locatie
  Grote Zaal
  pronk
  Kick Smeets

  Schrijver en theatermaker Anoek Nuyens (Nederland, 1984) maakt sociaal bewogen, documentair theater, met als onderliggende vraag; hoe kan het theater bijdragen aan nieuwe, hoopvolle verhalen? Haar werk strekt zich uit van politiek tot wetenschap, van feit tot fictie, van theater tot krant en internet. Ze was eerder in Theater Kikker te zien met Hulp (Frascati Producties 2015), een journalistiek theaterproject over ontwikkelingssamenwerking. Deze voorstelling werd geselecteerd voor Kikker Kiest in 2016. Met Rebekka de Wit maakte zij Tenzij je een beter plan hebt (Frascati Producties & De Nwe Tijd/De Coproducers, 2017), over een wereld waar de mens niet meer de maat der dingen is.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ