Portraits - Guilherme Miotto / Corpo Máquina

di 17 december 2019

Portraits

Guilherme Miotto / Corpo Máquina

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Guilherme Miotto / Corpo Máquina? Bekijk hier alle voorstellingen van Guilherme Miotto / Corpo Máquina
Als mens heb je niet voor het zeggen waar je geboren wordt en in welke omstandigheden. Toch bepaalt dat voor een groot deel hoe je leven zal zijn. Als je het zo bekijkt, kunnen we misschien anders naar elkaar kijken. Maakt niet juist ook de blik van een ander wie je kan zijn?

In Portraits ontmoeten vijf gepassioneerde danseressen en drie mannen van de straat elkaar. Voor de ogen van het publiek leren ze elkaars belevingswereld kennen. Acht lichamen, groot, klein, licht, donker, hard, zacht. Ze spreken tot elkaar, informeren elkaar feilloos over wat ieder met zich meedraagt. Ze voelen elkaars zwaarte en veerkracht, gêne en nieuwsgierigheid, angsten en verlangens. Ze vertellen over wat niemand ze ooit heeft gevraagd, over dat wat ze eerder niet wisten of waar ze tot nu toe geen woorden voor vonden. Academisch getrainde dansers-lichamen en door het leven opgeleide jongenslijven. Hun bewogen geschiedenissen ballen zich samen tot een kracht die ook anderen uitnodigt om elkaar te zien en te voelen: over vrijheid en geborgenheid aan beide kanten van de streep.

Na de voorstelling vindt er een nagesprek plaats met choreograaf Guilherme Miotto en twee dansers van Corpo Máquina.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Choreografie
Guilherme Miotto
Dans
Georgia Begbie, Gaëlle Callewaert, Ahmed, Said, Julia van Rooijen, Ismail, Simone O Toole, Kelly Vanneste
scenografie en licht
Erik van de Wijdeven
Muziek
Joel Ryan
Dramaturgie
Moos van den Broek
Locatie
Grote Zaal
portraits
Van crimineel naar danser. Interview met Ahmed El-Hassani
vx

Vanaf het moment dat choreograaf Guilherme Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. In 2016 Was Miotto te zien met de voorstelling In memory of a Projection en later met Even Worse in 2018 tijdens Moving Futures Festival. Afgelopen seizoen presenteerde Miotto zijn voorstelling Ball, een samenwerking met straatvoetballer Nasser el Jackson. Dit was het eerste avondvullende project onder de vlag van zijn nieuwe gezelschap Corpo Máquina. Met voorstellingen, artistieke projecten en maatschappelijke trajecten brengt Corpo Máquina mensen, werelden en invalshoeken samen die elkaar elders niet vanzelfsprekend ontmoeten.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ