Polonium 210 - Dégradé

do 01 januari

Polonium 210

Dégradé

In Polonium 210 duiken de leden van Dégradé in de geschiedenis van Rusland. Dit land beheerst dagelijks de actualiteiten en vertelt ons meer over onszelf dan we misschien willen weten. Polonium 210 is het middel waarmee de beroemde moord op de dissident Alexander Litvinenko is gepleegd. De performance laat het lot zien van het individu als metafoor voor het land en het lot van dat land als metafoor voor de rest van de wereld. In een lawine van beelden en geluid trekt Polonium 210 je mee in een caleidoscopische ervaring over verbindende oerkrachten als de Macht, het Systeem, de Heilige en de Hoer. Soms beangstigend, soms lichtvoetig maar altijd geestverruimend en opwindend.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept en spel
Carl Beukman en David Geysen (Dégradé)
©Leo van Velzen

Dégradé is nieuw in Theater Kikker, de leden Carl Beukman en David Geysen werken al jarenlang onder de vlag van het oudste gezelschap van Nederland: Toneelgroep de Appel. Zij maakten daar producties die opvielen door de eigenzinnige stijl die ze hanteren en het best omschreven kan worden als extreem beeldend geluidstheater. De samenwerking beviel hen zo dat ze samen zelfstandige, eigen theaterproducties gaan maken, naast het werk bij De Appel. Onder het label Dégradé brengen zij hun theater naar heel Nederland. Het motto van Dégradé: het gevoel is belangrijker dan het verhaal. Dégradé neemt het publiek mee naar een rauwe wereld waarin de schoonheid van het verval centraal staat.

Dégradé, versterkt met spelers Beaudil Elzenga en Heike Wisse, maakt er in een sfeer die soms herinnert aan het Vlaamse Abattoir Fermé een koortsachtige mix van beeldende scènes van.

 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ