Pole. & Ball. - Guilherme Miotto / Corpo Máquina

Pole. & Ball.

Guilherme Miotto / Corpo Máquina

Door de aangescherpte coronamaatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Twee solo’s met virtuoze bewegers
Choreograaf Guilherme Miotto is gefascineerd door bewegers die excelleren in hun discipline en maakt met hen een serie solo’s. Op één avond word je meegenomen langs twee van deze voorstellingen.

BALL
Te midden van hoogbouw en menselijk ongemak raakt de in Tilburg opgroeiende Nasser als kleine jongen verslingerd aan de bal. Lange dagen maken ze met elkaar, hij en de bal, soms zijn ze wel acht uur samen. Nasser groeit uit tot een jongeman die alle geheimen van de bal doorgrondt en tegelijkertijd het mysterie ervan weet te koesteren.

Ball is een avondvullende cross over tussen freestyle voetbal en dans met in de hoofdrol baltovenaar en KNVB-ambassadeur straatvoetbal Nasser El Jackson. Met zijn petje achterstevoren en opgeschoren haardracht is Nasser een opvallende verschijning in de hedendaagse dans. Het is niet groot, zijn lichaam, maar spreken doet het. Het vertelt over zoeken, proberen en keuzes maken. Over stereotypen en de kunst om die een andere wending te geven. Een ode aan de struggle en het doorzettingsvermogen. Zijn aanwezigheid in de theaterzaal veroorzaakt een levendige wrijving die simpele vragen oproept als ‘wie is Nasser?’ en ‘wie ben ik?’ Vragen die blootleggen hoe het lichaam ons aanmoedigt om opnieuw positie in te nemen ten aanzien van gevestigde waarden en vooroordelen. In alle ernst vraagt Miotto ons, zijn publiek, om via Nassers intense lichamelijkheid te vereenzelvigen met zijn onvermoeibare strijd en overgave.

POLE
Steeds meer mensen kiezen het paaldansen als vorm om fit te blijven. Je wordt er sterk en lenig van en het is goed voor je motoriek en uithoudingsvermogen. Paaldansers gaan schaars gekleed. Blote huid geeft nu eenmaal de beste grip aan de paal. Dat heeft niets te maken met verleiding. Paaldansen doe je voor jezelf. Het gaat om drempels overwinnen en vooroordelen uit de weg ruimen. Een verhaal van emancipatie. Intieme abstractie of abstracte intimiteit?

Paaldanseres Yvonne Smink is meervoudig kampioen Nederlandse pole en maakt ook buiten de landsgrenzen furore. In POLE is het niet alleen Yvonnehaar ijzersterke techniek die opvalt, maar ook haar nuchtere aanpak en no-nonsense verschijning. Met haar transparantie, vastberadenheid en gezonde blos brengt ze het spanningsveld tussen techniek en sensualiteit van de paaldans in totaal andere zones. Voor Yvonne is de paal waaraan, waarmee en waaromheen ze beweegt als een verlengstuk van zichzelf. In een voor paaldansers ongekende tijdsboog brengt ze ons een nieuwe gewaarwording van lichamelijkheid en intimiteit in een spanningsveld tussen persoonlijke ruimte en openbaarheid.
terug <

voorstellingsinformatie
Ball:
choreografie
Guilherme Miotto
performer
Nasser El Jackson
stage design
Erik van de Wijdeven
dramaturgie
Moos van den Broek
Pole:
choreografie
Guilherme Miotto
performer
Yvonne Smink
stage design
Erik van de Wijdeven
dramaturgie
Moos van den Broek
Locatie
Grote Zaal
ball_en_pole
Ernest Potters

Vanaf het moment dat choreograaf Guilherme Miotto zijn intrede deed in de Nederlandse dans introduceerde hij een eigen signatuur. Eerst als danser, later als maker van eigenzinnige radicale voorstellingen. Ball en Pole passen in een serie solo’s die Miotto maakt in samenwerking met in het oog springende bewegers die excelleren in hun discipline. Ball de opvolger van Even Worse die in augustus 2017 met veel succes in première ging.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ