Pocahontas - Ariadna Rubio Lleó / a company

  di 12 t/m wo 13 november

  Pocahontas

  Ariadna Rubio Lleó / a company

  Lieve Pocahontas,

  Ik ga een voorstelling maken, waarin ik jou ga spelen! Meestal word ik vanwege mijn uiterlijk als een Latina-poetsvrouw of exotische hoer gecast, maar nu heb ik eindelijk een mooie kans, om eens iets anders te gaan spelen.

  Als uitgangspunt neem ik de film van Walt Disney. Ik vind dat jij daarin heel mooi bent, echt een goed voorbeeld, hoe je heel puur en dichtbij de natuur kan leven. ‘Jouw’ John, die knappe en gespierde Engelsman, waar je helemaal dol op wordt, is ook niet mis, hoor. Jeez what a guns on that guy! Jullie hebben het best moeilijk in die film, maar ik vind dat jij je heel dapper opstelt tegenover je strenge vader. Echt een teken van emancipatie. Ik las later op Wikipedia, dat John eigenlijk 40 jaar oud was en jij 12, klopt dit? Hoop van niet.

  Hoe dan ook... de voorstelling, die ik ga maken gaat ook over iets doen wat eigenlijk niet mag. Om iets uit zijn context te halen en je toe te eigenen, zonder de originele bron en diens perspectief voldoende te noemen. Landjepik zeg maar. Maar dan met verhalen. Een beetje zoals ‘wij Europeanen’ met ‘jullie’ hebben gedaan, toch?

  Groetjes,
  Ariadna

  Pocahontas is de nieuwe voorstelling van mime-performance maakster Ariadna Rubio Lleó (o.a. theatercollectief Schwalbe) waarin ze met westerse hoogmoed én schuldbewustzijn haar identiteitsverwarring thematiseert.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept, spel
  Ariadna Rubio Lleó
  Dramaturgie
  Aukje Verhoog
  Spelbegeleiding
  Gerindo Kartadinata
  Locatie
  Kleine Zaal
  pocahontas

  Ariadna studeerde in 2008 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Met haar afstudeerklas richtte ze theatercollectief Schwalbe op. Met Schwalbe heeft zij voorstellingen gemaakt die in binnen- en buitenland op diverse podia te zien zijn. De voorstelling Schwalbe zoekt massa werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en heeft de BNG nieuwe theatermakersprijs gewonnen. Projecten van Schwalbe zijn regelmatig in Theater Kikker te zien, de voorstelling Spaar ze en Schwalbe speelt een tijd zijn genomineerd voor festival Kikker Kiest. Pocahontas is het eerste soloproject van Ariadna dat in Theater Kikker te zien zal zijn.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ