Pocahontas - Ariadna Rubio Lleó / a company

do 01 januari

Pocahontas

Ariadna Rubio Lleó / a company

Lieve Pocahontas,

Ik ga een voorstelling maken, waarin ik jou ga spelen! Meestal word ik vanwege mijn uiterlijk als een Latina-poetsvrouw of exotische hoer gecast, maar nu heb ik eindelijk een mooie kans, om eens iets anders te gaan spelen.

Als uitgangspunt neem ik de film van Walt Disney. Ik vind dat jij daarin heel mooi bent, echt een goed voorbeeld, hoe je heel puur en dichtbij de natuur kan leven. ‘Jouw’ John, die knappe en gespierde Engelsman, waar je helemaal dol op wordt, is ook niet mis, hoor. Jeez what a guns on that guy! Jullie hebben het best moeilijk in die film, maar ik vind dat jij je heel dapper opstelt tegenover je strenge vader. Echt een teken van emancipatie. Ik las later op Wikipedia, dat John eigenlijk 40 jaar oud was en jij 12, klopt dit? Hoop van niet.

Hoe dan ook... de voorstelling, die ik ga maken gaat ook over iets doen wat eigenlijk niet mag. Om iets uit zijn context te halen en je toe te eigenen, zonder de originele bron en diens perspectief voldoende te noemen. Landjepik zeg maar. Maar dan met verhalen. Een beetje zoals ‘wij Europeanen’ met ‘jullie’ hebben gedaan, toch?

Groetjes,
Ariadna

Pocahontas is de nieuwe voorstelling van mime-performance maakster Ariadna Rubio Lleó (o.a. theatercollectief Schwalbe) waarin ze met westerse hoogmoed én schuldbewustzijn haar identiteitsverwarring thematiseert.

Op dinsdag 12 november vindt er een (Engelstalig) nagesprek plaats met Kikker Kijker Anastasia.
terug <

voorstellingsinformatie
Concept, spel
Ariadna Rubio Lleó
Dramaturgie
Aukje Verhoog
Spelbegeleiding
Gerindo Kartadinata
Locatie
Kleine Zaal
Julian Maiwald

Ongelooflijk knap weet ze de kijker stap voor stap in grote universele thema’s mee te slepen. Man en vrouw, onderdrukker en onderdrukte, machthebbers en slachtoffers.

Ariadna studeerde in 2008 af aan de Mime Opleiding in Amsterdam. Met haar afstudeerklas richtte ze theatercollectief Schwalbe op. Met Schwalbe heeft zij voorstellingen gemaakt die in binnen- en buitenland op diverse podia te zien zijn. De voorstelling Schwalbe zoekt massa werd genomineerd voor de VSCD Mimeprijs en heeft de BNG nieuwe theatermakersprijs gewonnen. Projecten van Schwalbe zijn regelmatig in Theater Kikker te zien, de voorstelling Spaar ze en Schwalbe speelt een tijd zijn genomineerd voor festival Kikker Kiest. Pocahontas is het eerste soloproject van Ariadna dat in Theater Kikker te zien zal zijn.

Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ