Pilot PC - Connor Schumacher

zo 16 mei 2021

Pilot PC

Connor Schumacher

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Connor Schumacher? Bekijk hier alle voorstellingen van Connor Schumacher
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Dit is een voorstelling met publieksparticipatie, waarbij maximaal 25 bezoekers worden toegelaten. Je wordt uitgenodigd om ofwel voor je toegewezen zitplaats ofwel op de vloer mee te dansen met de performers. We zorgen ervoor dat alle performers en bezoekers op meer dan 1,5 meter afstand van elkaar staan.

Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de immersive experience Pilot PC. Connor Schumacher is terug in het theater en nodigt je uit om te bewegen en te samen te bouwen aan een dynamische fysieke cultuur.

Pilot PC is een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om in 2020 op veilige afstand te reflecteren en te bewegen. Met Schumacher’s alter ego The Fool betreed je een immersieve ruimte waarin iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, meebouwt aan de vaardigheden voor een nieuwe Physical Culture.

Deurbeleid:
Yes to the soft body
Yes to the curved body
Yes to the strong body
Yes to the social body
Yes to every body.

In deze ruimte zeggen we
Nee tegen racisme
Nee tegen seksisme
Nee tegen transfobie
Nee tegen homofobie
Nee tegen validisme, intimidatie of onverdraagzaamheid van welke aard dan ook.

Wat kun je verwachten? Muziek (van opera tot techno), licht, video, beweging, hard werken en nadenken. Dit worden de instrumenten die ons verbinden.

Geen zorgen, The Fool is een professional. Stapje voor stapje creëren we een nieuwe versie van onze wereld. We moeten alleen nog een beetje oefenen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Een project van
ARK - Connor Schumacher
Performers
Connor Schumacher, Majon van der Schot en het publiek
Dramaturgie
Maaike Schuurmans
Licht- en videotechnicus
Edwin van Steenbergen
Tekst, video & muziekbewerking
Connor Schumacher
Stichting ARK Co-productie
Dansateliers en de Nederlandse Dansdagen
Ondersteund door
Grand Theatre
Financieel ondersteund door
Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam.
Locatie
Grote Zaal
pilot_pc_connor_schumacher

Het lukt Schumacher, omdat hij zijn werk vanuit een ontvankelijke houding slim opbouwt, zijn publiek op uitnodigende wijze dirigeert, en de juiste muziek op het juiste moment inzet – en okee, en ook omdat zo’n nacht dansen op een rare manier de tijd lijkt op te vouwen.

Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 is hij in Nederland gevestigd en ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Vorig jaar was hij in Theater Kikker te zien met de hit Funny soft happy & the opposite.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ