Pilot PC - Connor Schumacher

  di 03 november

  Pilot PC

  Connor Schumacher

  Hoe kunnen we oefenen om actief te bewegen binnen onze cultuur? Hoe veranderen we gedrag in onze samenleving? Doe mee tijdens de immersive experience Pilot PC. Connor Schumacher is terug in het theater en nodigt je uit om te bewegen en te samen te bouwen aan een dynamische fysieke cultuur.

  Pilot PC is een sci-(non)-fictie onderzoek over wat we nodig hebben om in 2020 op veilige afstand te reflecteren en te bewegen. Met Schumacher’s alter ego The Fool betreed je een immersieve ruimte waarin iedereen, ongeacht wie je bent of waar je vandaan komt, meebouwt aan de vaardigheden voor een nieuwe Physical Culture.

  Deurbeleid:
  Yes to the soft body
  Yes to the curved body
  Yes to the strong body
  Yes to the social body
  Yes to every body.

  In deze ruimte zeggen we
  Nee tegen racisme
  Nee tegen seksisme
  Nee tegen transfobie
  Nee tegen homofobie
  Nee tegen validisme, intimidatie of onverdraagzaamheid van welke aard dan ook.

  Wat kun je verwachten? Muziek (van opera tot techno), licht, video, beweging, hard werken en nadenken. Dit worden de instrumenten die ons verbinden.

  Geen zorgen, The Fool is een professional. Stapje voor stapje creëren we een nieuwe versie van onze wereld. We moeten alleen nog een beetje oefenen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Een project van
  ARK - Connor Schumacher
  Performers
  Connor Schumacher, Majon van der Schot en het publiek
  Dramaturgie
  Maaike Schuurmans
  Licht- en videotechnicus
  Edwin van Steenbergen
  Tekst, video & muziekbewerking
  Connor Schumacher
  Stichting ARK Co-productie
  Dansateliers en de Nederlandse Dansdagen
  Ondersteund door
  Grand Theatre
  Financieel ondersteund door
  Fonds Podiumkunsten, Gemeente Rotterdam.
  Locatie
  Grote Zaal
  Noortje Stortelder

  Connor Schumacher is een choreograaf uit Rotterdam. Hij begon met dansen aan het Purchase College Conservatory of Dance in New York. Sinds 2013 is hij in Nederland gevestigd en ontwikkelt hij zich onder de vleugels van Dansateliers. Hier maakte hij o.a. Boy oh Boy (2013), Boy oh Boy 2: God’s first creature (2014), The Fool (2015) en OK Future (2017) i.s.m. Lucy Suggate. In 2015-2017 nam hij deel aan het Europese project Dancing museums en presenteerde hij werk in o.a. The Louvre, Parijs, The National Gallery in Londen en Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam. In die tijd presenteerde hij zijn werk in Utrecht in het Moving Futures festival. In 2017 werd Connor genomineerd voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Vorig jaar was hij in Theater Kikker te zien met de hit Funny soft happy & the opposite.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ