People Places and Things - Toneelgroep Oostpool

  di 19 t/m za 23 februari

  People Places and Things

  Toneelgroep Oostpool

  Na Angels in America (2015) brengt regisseur Marcus Azzini opnieuw een internationaal uiterst succesvol, hedendaags toneelstuk naar zalen met een grotere intimiteit dan de schouwburg. Ook nu met een sterrencast (onderanderen Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig winnares van Theo d’Or Ariane Schluter), ook nu bijna een hele week lang in Kikker. People, Places & Things was in 2014 de doorbraak van toneelschrijver Duncan Macmillan.
  Emma is Jong, intelligent, knap en succesvol. In een wereld waarin alles kan en mag, en goed niet goed genoeg is, lijkt het deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol, terwijl de mensen om haar heen vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe ze langzaam wegglijdt. En uiteindelijk breekt. People, Places & Things gaat niet zozeer over haar burn-out, maar over haar gevecht om weer gezond te worden. En hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen en te geven.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  tekst
  Duncan Macmillan
  vertaling
  Hannah van Wieringen
  regie
  Marcus Azzini
  spel
  o.a. André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters en Ariane Schluter
  Locatie
  Grote Zaal
  foto: Krista van der Niet

  De jonge schrijver Duncan McMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. “Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk,” schreef The New York Times.


  terug naar boven Λ