People Places and Things - Toneelgroep Oostpool

do 01 januari

People Places and Things

Toneelgroep Oostpool

Voorstelling zaterdag 23 februari verplaatst naar de Stadsschouwburg Utrecht. Lees onderaan dit bericht meer informatie.

Na Angels in America, brengt regisseur Marcus Azzini met People, Places & Things opnieuw een hedendaagse internationale topvoorstelling naar het theater. People, Places & Things was de doorbraak (2014) van toneelschrijver Duncan Macmillan, waarmee hij in de Londense theaters internationaal aandacht trok. De sterrencast met Gouden Kalf winnares Hannah Hoekstra en tweevoudig winnares van Theo d’Or Ariane Schluter, brengen internationaal succes naar Theater Kikker.

WHAT A THING IT IS TO BE ALIVE

We hebben tegenwoordig alle kansen en toch zijn er steeds meer mensen die vastlopen. Als alles mogelijk is, ben je zelf je grootste vijand. People, Places & Things is een actuele voorstelling over falen en weer opstaan in een wereld waarin de waarde van je leven wordt bepaald door het succes dat je hebt. Over toe moeten geven dat het niet meer gaat en dat je het niet alleen kunt. Kwetsbaar, herkenbaar en persoonlijk.

De jonge actrice Emma (Hannah Hoekstra) is intelligent, knap en succesvol. Het leven lijkt deze rising star voor de wind te gaan. Maar niets is wat het lijkt. Emma houdt zich staande op een cocktail van drugs en alcohol, terwijl de mensen om haar heen vanaf de zijlijn moeten toekijken hoe ze langzaam wegglijdt. En uiteindelijk breekt. People, Places & Things gaat niet zozeer over haar burn-out, maar over haar gevecht om weer gezond te worden. En hoe belangrijk het is een tweede kans te krijgen en te geven.

Let op: in de voorstelling wordt kort gebruik gemaakt van een stroboscoop.

EXTRA op donderdag: nagesprek over verslaving en herstel met Bani da Lima (manager behandelzaken bij Jellinek Minnesota).

Voorstelling zaterdag 23 februari verplaatst:
Vanwege een overweldigende belangstelling en de unieke kans om deze voor een groter publiek te kunnen laten zien is besloten om de voorstelling van zaterdag 23 februari te verplaatsen naar de Stadsschouwburg Utrecht. De voorstelling zal daar een kwartier later beginnen: om 20.15 uur. Gekochte kaarten voor Theater Kikker zijn geldig in Stadsschouwburg Utrecht. Er geldt vrije plaatskeuze. De verkoop van extra kaarten loopt via de schouwburg; zie www.ssbu.nl.
terug <

voorstellingsinformatie
website
tekst
Duncan Macmillan
vertaling
Hannah van Wieringen
regie
Marcus Azzini
spel
o.a. André Dongelmans, Hannah Hoekstra, Thomas Höppener, Loek Peters en Ariane Schluter
Locatie
Grote Zaal
lees hier meer over het nagesprek op do
Avatar
vx
Sanne Peper

De jonge schrijver Duncan McMillan is er als geen ander in geslaagd een stuk te maken in de taal die we nu spreken, over de tijd waarin we nu leven. In Londen was People, Places & Things (2014) al een ongekend succes en trok het internationaal de aandacht. “Meeslepend, hartverscheurend… eindeloos vindingrijk,” schreef The New York Times.

Interview met regisseur Marcus Azzini
Avatar
vx

Volmaakt theater dat je tegelijkertijd doet snikken en schaterlachen

Hannah Hoekstra speelt imponerende, knappe hoofdrol in één van de betere voorstellingen van dit seizoen

NRC -
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ