Patroon - Urland & De Nieuwe Oost

di 27 oktober 2020

Patroon

Urland & De Nieuwe Oost

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Urland & De Nieuwe Oost? Bekijk hier alle voorstellingen van Urland & De Nieuwe Oost
Door de aangescherpte coronamaatregelen mogen wij maximaal 30 personen ontvangen.

Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND, maar maakt nu een eigen voorstelling om af te rekenen met zijn voorland. De tekst is geschreven door zijn vader Erik Bindervoet en samen zoeken ze het spanningsveld op tussen het persoonlijke en het publieke.

Patroon is een meerstemmige solo naar aanleiding van de brief die Franz Kafka aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde. De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen.

Ludwig kruipt in de huid van de vaderfiguur en probeert patronen te doorbreken. Vader komt in opstand tegen zoon, zoon tegen vader, vader tegen vader? Een hallucinante modderstroom via voorouders en nageslacht langs geschiedenis en noodlot richting autoriteit en vrijheid.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Concept
Ludwig Bindervoet en Erik Bindervoet
Tekst
Erik Bindervoet
Spel
Ludwig Bindervoet
Componist
Jimi Zoet
Productie
De Nieuwe Oost en performancecollectief URLAND
Locatie
Grote Zaal
ludwig_bindervoet
Julian Maiwald

Het is een gewelddadige, liefdevolle afrekening met zowel de vader als met de zoon, en een voortdurende realisatie dat helemaal afrekenen met elkaar onmogelijk is.

Liefdevol steekspel tussen zoons en hun vaders.

NRC -

Acteur en theatermaker Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). Patroon is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker.

De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.

Julian Maiwald
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ