Patroon - Urland

  di 27 t/m do 29 oktober

  Patroon

  Urland

  Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND, maar maakt nu een eigen voorstelling om af te rekenen met zijn voorland. De tekst is geschreven door zijn vader Erik Bindervoet en samen zoeken ze het spanningsveld op tussen het persoonlijke en het publieke.

  Patroon is een meerstemmige solo naar aanleiding van de brief die Franz Kafka aan zijn vader schreef, maar nooit aan hem overhandigde. De vader spreekt nu terug in een talig spiegelpaleis vol valkuilen, zijpaden en doodlopende wegen.

  Ludwig kruipt in de huid van de vaderfiguur en probeert patronen te doorbreken. Vader komt in opstand tegen zoon, zoon tegen vader, vader tegen vader? Een hallucinante modderstroom via voorouders en nageslacht langs geschiedenis en noodlot richting autoriteit en vrijheid.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept
  Ludwig Bindervoet en Erik Bindervoet
  Tekst
  Erik Bindervoet
  Spel
  Ludwig Bindervoet
  Componist
  Jimi Zoet
  Productie
  De Nieuwe Oost en performancecollectief URLAND
  Locatie
  Grote Zaal
  ludwig_bindervoet
  Roeltje van de Sandé Bakhuyzen

  Acteur en theatermaker Ludwig Bindervoet is lid van performancecollectief URLAND en speelde in voorstellingen van Toneelgroep Oostpool (Allemaal Mensen, They are just kids, On the Road). Patroon is zijn eerste eigen solovoorstelling als theatermaker.

  De Nieuwe Oost is hét onbegrensd productiehuis in Oost-Nederland. Zij begeleiden beloftevolle nieuwe makers op het gebied van theater, dans, literatuur en muziek, en ontwikkelen verrassende projecten en voorstellingen voor publiek in binnen- en buitenland.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ