Naar Paramaribo - De Gemeenschap

  di 09 t/m wo 10 november

  Naar Paramaribo

  De Gemeenschap

  Floyd, Kevin en Dwayne dromen van Suriname. Vanuit hun met tropische zwier ingerichte flat in het kille Nederland zien ze een land voor zich waar alles anders is dan hier: warmer, ontspannener, muzikaler. Daar willen ze heen.

  Voor twee van de drie vrienden is Suriname het moederland dat ze voornamelijk kennen uit de verhalen van hun familie; voor de derde is Suriname een exotisch, trans-Atlantisch fantasieland. Maar hoe mooi is het leven daar eigenlijk? Hoe zichtbaar zijn de sporen er nog van kolonialisme en slavernij? En hoe vrij zouden deze jongens met hun queer levensstijl zich er voelen? In kleuren die nu eens zoet en dan weer fel en hard zijn schilderen de drie vrienden hun land van verlangen.

  Naar Paramaribo is een swingende politieke komedie, waarin tussen alle roze praatjes en gezelligheid door, harde noten worden gekraakt over vrijheid, verantwoordelijkheid en verdraagzaamheid.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  regie
  Roy Peters
  tekst
  Rob de Graaf
  spel
  Kevin Klein, Floyd Koster, Dwayne Toemere
  muziek
  Rutger de Bekker
  decor
  Marcel Kranendonk
  licht
  Coen Jongsma
  kostuumontwerp
  Marrit van der Burgt
  uitvoering kostuums
  Karen de Meijer
  met dank aan
  Bobby Renooij
  campagnefoto
  Casper Koster
  Locatie
  Grote Zaal
  De_Gemeenschap_Naar_Paramaribo
  Casper Koster

  De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater dat onze cultuur een (lach)spiegel voorhoudt. Verbaal en fysiek, poëtisch en banaal, toegankelijk en ‘queer’. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017), Strindberg & Dal (2019) en Christine van Stralen de musical (2020). Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ