Paradisus - Ari Deelder en Anna Hermanns / Productiehuis Rotterdam

do 01 januari

Paradisus

Ari Deelder en Anna Hermanns / Productiehuis Rotterdam

Een huis dat op instorten staat, twee broers en hun zus met een shotgun. De wereld lijkt te zijn vergaan en deze drie zijn alles wat er nog over is. Terwijl de dagen steeds donkerder worden, het stof langzaamaan door de kieren het huis inkruipt en de blikken bonen in tomatensaus op raken, worden deze Eva en haar Adams geteisterd door hun angst voor de naderende dood. Tussen hun benen groeit de natuurlijke drang tot overleven, maar er is altijd wel iets wat hun armoeiig hitsige pogingen tot voortplanting dwarsboomt.
In 60 minuten worden met gitzwarte humor en messcherpe observaties al onze naïeve ideeën over de mensheid, onze toekomst en het zogenaamde paradijs afgebroken. De aardkloot is een donkere plek waar dromen niet bestaan en ook een shotgun je niet kan beschermen voor al het ongeluk dat de wereld je te bieden heeft. Maar de hoop is hardnekkig.

EXTRA: op donderdag 6 oktober vindt er een nagesprek plaats met Enver, Ari en Anna.
terug <

voorstellingsinformatie
Regie
Ari Deelder
Tekst
Enver Husicic
Spel
Anna Hermanns, Klaas Postmus, Erik van Welzen
Vormgeving
A.M.C. Fok
Geluidsontwerp
Henk-Jelle de Groot
©Jacqueline Fuijkschot
Interview met regisseur Ari Deelder
vx

Ari Deelder en Anna Hermanns maakten samen Zonder Titel voor het Amsterdam Fringe Festival 2013 waarmee ze de brons award wonnen. Ze werkten samen in de film en nu regisseert Ari de tekst van Enver Husicic waar Anna de hoofdrol in speelt. Nadat een korte versie op het Fringe festival 2014 van Paradisius speelde komt de voorstelling nu uit onder de vleugels van Productiehuis Rotterdam. Anna Hermanns is een oude bekende van Theater Kikker. Ze speelde bij het Utrechtse collectief de Ponies en was met Zonder Titel te zien tijden het best of Fringe festival en het Uitfeest.

Het spel van het driemanschap mag er zijn.


terug naar boven Λ