Paradijsvertraging - KIKKER STELT VOOR: Collectief Het Paradijs

di 14 t/m wo 15 april

Paradijsvertraging

KIKKER STELT VOOR: Collectief Het Paradijs

Alle voorstellingen tot en met 1 juni gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een niet nader omschreven ramp meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken. De groep vergeet de beschaving waar ze uit voortkwamen en ontwikkelt in razend tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt, kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.

Paradijsvertraging gaat over het falen van onze ideologieën. Vanuit allerlei denkbeelden worden handvatten bedacht om het leven dragelijker te maken. Maar vaak genoeg maken al deze verzinsels het leven helemaal niet makkelijker. Paradijsvertraging gaat over onze tijdgeest, over onze persoonlijke en maatschappelijke ideologieën en de twijfel en angst die daarmee gepaard gaan. Want hoe gaan we in hemelsnaam om met de waan van de dag? En wat als we al onze denkbeelden laten varen? Wat blijft er dan nog van ons over? Een beeldende apocalyptische voorstelling met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd, van het net afgestudeerde Collectief Het Paradijs.
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Spel, concept, productie, vormgeving
Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Vincent van Woerkom, Len Pillen
Regie
Ko van den Bosch
Locatie
Grote Zaal
paradijsvertraging
Bart Grietens

Kikker stelt voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen in Chez Jolie. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.

Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in juni 2018 gezamenlijk afstudeerde. Voor deze opvallende afstudeervoorstelling Paradijsvertraging wonnen ze de André Veltkamp Beurs. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd.

Paradijsvertraging biedt hoop in een verschraald toneellandschap

Paradijsvertraging openbaart de vitaliteit, diversiteit, kwetsbaarheid en de kracht van het collectief. Veelzijdigheid is een understatement voor deze groep performers in optima forma

Bart Grietens
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ