over komen - Gian van Grunsven

do 22 t/m vr 23 maart

over komen

Gian van Grunsven

“Making-love-alone is still society’s dirty little secret” verklaarde zelfbenoemde Moeder van de Masturbatie Betty Dodson in 1988. Is er dertig jaar later iets veranderd? Hoe bereik je eigenlijk werkelijke zelfbeminning in een maatschappij met weinig lichaamsbesef en veel economisch denken? In de lezingperformance over komen bezoekt Gian van Grunsven een leger aan masturbatiegoeroes, beschrijft ze evenredig veel technieken, bevraagt ze taboes en mythes, betrekt ze de geschiedenis en de biologie, om uiteindelijk te komen bij het ultieme O..........

over komen is onderdeel van Gian’s zes jaar durende artistiek-journalistieke onderzoek naar seksualiteit. Dit resulteerde eerder in de succesvolle voorstelling SEXIETY i.s.m. Gehring&Ketelaars (o.a. Oerol en Parade, maart 2017 in Theater Kikker te zien), de theatrale talkshow Voorlichting voor Gevorderden en de podcastseries Bedvogels (HUMAN/VPRO) en De herontdekking van haarzelf. Als ze al één conclusie kan trekken uit dat onderzoek is dat theorieën over seks uiteindelijk nooit alleen over seks gaan. Waar de lezing performance wel over gaat? Over ons culturele gebrek aan lichaamsbewustzijn. Over een calvinistische kramp waar we in schieten wanneer we proberen onszelf iets te gunnen. Over onze obsessie met doelgerichtheid. En bovenal: over ont-spannen in plaats van aan-spannen.
terug <

koop tickets >
data & tijden
voorstellingsinformatie
Concept, tekst en spel
Gian van Grunsven
Locatie
Kamerich & Budwilowitz/EYES2

Gian van Grunsven (1985, NL) is maker, journalist en presentator. Ze studeerde moderne kunst- en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Utrecht en rondde haar master Dramaturgie af in Amsterdam. Tussentijd doorliep ze een jaar theaterschool. Haar projecten overschrijden disciplines in vorm en inhoud, verbindingen zoekend tussen wetenschap, filosofie en kunst, diepte interviews en poëtische bespiegeling, persoonlijke vragen en universele troost. Haar interesse strekt van kunst/cultuur, onderwijs en maatschappij tot meer filosofische en how-to-live thema’s. Als onderzoeker grijpt Gian haar onderwerp beet, draait het rond en bekijkt het van alle kanten. Van daaruit initieert ze multidisciplinaire projecten (theaterlezing + talkshow + podcast) over ontdekkingen (rondom bijv seksualiteit, denkkracht, zingevingsvraagstukken) die ze vanuit verschillende perspectieven belicht: cultureel, wetenschappelijk, artistiek, filosofisch, psychologisch, spiritueel.

 • >

  Geluk - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

  theater

  Geluk - Nina Spijkers / Toneelschuur Producties

  theater

 • >

  My dinner with André - Tg Stan

  theater

  My dinner with André - Tg Stan

  theater

 • >

  Metropolis 1 - Sadettin Kırmızıyüz / Trouble Man / Het Nationale Theater

  theater

  Metropolis 1 - Sadettin Kırmızıyüz / Trouble Man / Het Nationale Theater

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ