Ouder - De Vlieg

do 01 januari

Ouder

De Vlieg

Alle voorstellingen tot en met 31 maart gaan niet door. Heb je tickets dan ontvang je hierover bericht.

Ouder is een droogkomisch familiedrama over moeders en dochters, vergankelijkheid en liefde, de menselijkheid van onmenselijke gedachten en de haat bij een opborrelend sneeuwwitjecomplex.

Annelies is eenenzestig en moe. Ze vindt het geen fijne gedachte dat ze nog een uur bij haar net overleden moeder moet wachten tot haar dochter er zal zijn. Als de bel gaat, realiseert ze zich dat ze de nachtzorg is vergeten af te zeggen. Ene Yvo staat voor de deur. Wanneer dan ook haar dochter Lotte eindelijke arriveert, wordt ze verrast door een vreemde broeierige atmosfeer in een steenkoud huis.

LOTTE
Waarom is het hier zo achterlijk koud?

ANNELIES
Omdat ze d’r morgen pas komen halen en ze past niet in de vriezer.

YVO
Ik adviseer dan altijd om in ieder geval de verwarming uit te zetten en een raampje open te doen. Vandaar.

LOTTE
Wie ben jij?

ANNELIES
Dit is Yvo. Hij is van de nachtzorg.

Ouder is het eerste deel van de theaterreeks Klein Kwaad, een verdieping in de krochten van gezinsverhoudingen. Schuilt het grootste leed van de mens niet in het kleine kwaad van alledag?
terug <

voorstellingsinformatie
Tekst en regie
Teun Smits
spel
Monique Kuijpers, Linda Zijl, Steven Ivo
Locatie
Grote Zaal
De_Vlieg
Ben van Duin

De Vlieg is het theatercollectief van toneelschrijver Teun Smits en actrice Linda Zijl. Linda was te zien in de opvallende voorstelling Rinoceros tijdens de Wintercollectie in december 2015. Teun studeerde af aan Writing for performance aan de HKU. De Vlieg maakt vernieuwend gedragstheater met nieuwe teksten. Met een fascinatie voor de ploeterende mens zoekt ze naar troost in het alledaagse sociale ongemak. Eerder was De Vlieg in Theater Kikker te zien met Stuk (2016 en 2018) in de eindregie van Willibrord Keesen, Taai Vlees (2017) en Zoetstof (2018). Zoetstof werd genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs.

Ben van Duin
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ