Opgediept - De Theatertroep

  ma 04 t/m wo 06 maart

  Opgediept

  De Theatertroep

  Opgediept is de nieuwe voorstelling die Judith Herzberg samen met de Theatertroep maakte. Het is het nulstuk, de prequel van Leedvermaak (1982) / Rijgdraad (1995) / Simon (2002): de trilogie waarmee Herzberg een kroniek schreef van een naoorlogse familie. Met Opgediept keren de personages uit Leedvermaak na 34 jaar weer terug.We zien een jong stel, Ada en Simon. Het is 1942. Wat te doen als alles wat onmogelijk leek opeens tot de orde van de dag behoort. Het alledaagse zijn onschuld verliest. Wat neem je mee als je niet weet waar je heen gaat en voor hoe lang. Opgediept gaat over wassen, eten, pakken, gissen en sporen wissen.  Rond deze nieuwe toneeltekst van Judith Herzberg maakt de Theatertroep een collage aan teksten, gedichten en liederen. Hiervoor werken ze samen met Jan Joris Lamers.

  Let op: Het is niet nodig om een van de delen van Herzbergs trilogie gezien te hebben om de voorstelling te kunnen begrijpen.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  tekst
  Judith Herzberg en de Theatertroep
  spel
  Rosa Asbreuk, Patrick Duijtshoff, Kyrian Esser, Elisabeth ten Have, Timo Huijzendveld, Jordi Möllering, Nicoline Raatgever, Jochum Veenstra, Roos Visser, Jasmijn Vriethoff
  Locatie
  Grote Zaal

  Opgediept is het tweede stuk dat de Theatertroep samen met Judith Herzberg maakt. Eerder presenteerden zij de theaternovelle Hoe echt is echt echt in Theater Kikker. Daarnaast was de Vaudeville-reeks van de Theatertroep, die te zien was in Theater Kikker, een groot succes. De Theatertroep is een collectief van tien toneelspelers met een herkenbare speelstijl waarin de mechaniek van het ‘theatermaken’ wordt blootgelegd.


  terug naar boven Λ