Op zoek naar geluk #4 - Kniezen onder de kerstboom (op locatie: Geertekerk) - Vloeken in de Kerk

do 01 januari

Op zoek naar geluk #4 - Kniezen onder de kerstboom (op locatie: Geertekerk)

Vloeken in de Kerk

Ho ho ho. Help! De kerstdagen staan weer voor de deur. De tijd waarin alles leuk moet zijn. Waarin we elkaar gelukkige feestdagen wensen. Een knallend uiteinde. Een zalig kerstfeest. Een happy newyear! De boodschap is duidelijk: met kerst zul je gelukkig zijn en anders blijf je maar thuis.

Vloeken in de Kerk snapt maar al te goed als je lichtelijk in paniek raakt van de aanstaande kerstdagen. Geen nood. Met een knetterende kerstnachtdienst die de feestdagen van een nieuwe kant bekijkt, schieten ze je te hulp. Want moeten we het wel altijd leuk hebben of is af en toe kniezen onder de kerstboom ook best lekker?

Wees welkom bij het denderende slotdeel van het vierluik Op zoek naar geluk. Nu is het tijd om de balans op te maken. Hebben ze de sleutel naar geluk gevonden? Of waren ze zo hard op zoek, dat ze vergaten om onderweg gelukkig te zijn? Kom langs in een zinderende, theatrale dienst met een (kerst)koor, sketches, een biecht, een zegen en een preek die je als een raket vol nieuwe inzichten de feestdagen in schiet.

Let op: locatie Geertekerkhof 23, Utrecht
terug <

voorstellingsinformatie
Makers/performers
Alinde Hoeksma, Desirée van Haaren, Glenn Markesteijn, Jelle Zijlstra, Floor Rolf, Sarah van der Vlerk
Eindregie
Loek de Bakker
Gast(s)preker
Janneke Stegeman
Locatie
Geertekerk
Vloeken in de Kerk #4

Het bonte gezelschap theatermakers van Vloeken in de Kerk dook in 2018 een jaar lang de traditie in, om te leren over geluk in grootmoeders tijd. Via de christelijke traditie (deel #1), oude, Griekse filosofieën (deel #2) en gelukstradities in onze multiculturele samenleving (deel #3) haalden ze alles uit de kast om geluk te vinden.

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk werd in 2015 opgericht door dramaturg Alinde Hoeksma, vanuit een diepe behoefte aan nieuwe theatervormen, een fascinatie voor de magie van kerkgebouwen en de drang om samen stil te staan. In deze razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt het gezelschap naar nieuwe vormen van houvast. Vloeken in de Kerk werkt met wisselende makers van uiteenlopende disciplines. De voorstellingen – of liever: theatrale diensten – zijn geïnspireerd op een kerkelijke liturgie, die altijd door een moderne, eigenwijze mangel wordt gehaald. De makers nemen de rol in van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit theater, poëzie, muziek, filosofie, wetenschap en persoonlijke verhalen. Een doorlopend inhoudelijk onderzoek naar een modern alternatief voor de kerk. Het gezelschap speelde eerder het zevenluik ‘De Deugd van Tegenwoordig’, dat te zien was in diverse kerkgebouwen en op festival De Parade.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ