Op Zoek Naar Geluk #2 – Geluk in de filosofie - Vloeken in de kerk

do 01 januari

Op Zoek Naar Geluk #2 – Geluk in de filosofie

Vloeken in de kerk

Geluk is de heilige graal, maar wat ís het eigenlijk en waar vinden we het? En moeten we wel blij zijn met onze obsessie met geluk? In het vierluik Op zoek naar geluk duikt Vloeken in de Kerk de traditie in, op zoek naar helende antwoorden van oude leermeesters.In deel #2 slaan de filosofische theorieën je om de oren, met als centrale vraag: helpen ze ons in de hartstochtelijke zoektocht naar modern geluk?

Terwijl denkbeelden van filosofen als Epicurus, Aristoteles en Socrates ons positief stemmen - want door hard werken ligt geluk ons in het verschiet - krijgen we ook te maken met aardspessimisten als Schopenhauer en Nietzsche. Volgens hen kunnen we wel inpakken met onze zoektocht naar geluk: dat is louter iets voor middelmatige, luie mensen. SAY WHAT?!

Met een gastpreek van filosoof Jacqueline Duurland.

Op locatie: Geertekerk (Geertekerkhof 23, Utrecht)
De deur is open vanaf 16:00 uur.
Kaarten kopen aan de deur kan, kaarten zijn dan 1,- euro duurder dan in de voorverkoop online.
Kaarten kunnen gepind worden, aan de bar wordt alleen contant geld geaccepteerd om een drankje/snacks te kopen.
terug <

voorstellingsinformatie
regie
Martijn Klink
performance
Alinde Hoeksma, Jelle Zijlstra, Daphne Gakes, Tjeerd Gerritsen, Lars Brinkman
Locatie
op locatie: Geertekerk, (Geertekerkhof 23, Utrecht)

Theatergezelschap Vloeken in de Kerk bevraagt de wereld van nu. Dat doen ze via theatrale diensten in oude kerkgebouwen, die als cultureel erfgoed een magische ruimte bieden voor reflectie en zingeving. In een razende maatschappij waarin steeds minder mensen in een god geloven, zoekt het gezelschap naar nieuwe vormen van houvast. Ze pakken actuele, maatschappelijke thema’s bij de lurven, melken ze uit, gooien er een theatrale laag overheen, zoeken de kwetsbaarheid op, keren zichzelf binnenstebuiten en doen dat ook met ons publiek. Ze blazen nieuw leven in oude rituelen en zoeken met bezoekers naar mogelijke antwoorden op grote levensvragen. Kerkelijke elementen als de preek, koorzang en de biecht krijgen een nieuwe vorm en zelf nemen ze de rol aan van eigentijdse voorgangers die hartstochtelijk prediken vanuit poëzie, muziek, beeld, sketches, filosofie en wetenschap.


terug naar boven Λ