op locatie in Kytopia: Untitled 2017 - Nineties Productions

op locatie in Kytopia: Untitled 2017

Nineties Productions

Geïnspireerd door de happenings in de anarchistische kunstenaarsscene van de jaren tachtig in SOHO, New York sticht Nineties een nieuwe kunstenaarskolonie. Treed binnen in de kakofonische wereld van Untitled, 2017: een theater party die het midden houdt tussen een concert, theatervoorstelling, video art, beeldende kunst en een talkshow. En dat op een wel heel bijzonder locatie: Utrechts eigen kunstenaarskolonie Kytopia aan de Oudegracht. Nineties moedigt ons als publiek aan iets anders te doen dan de schouders op te halen. Laten we samen uit de wrakstukken van onze samenleving een vloot bouwen, het onverenigbare verenigen, om vanzelf weer aan wal te komen.

Locatie: Kytopia, Oudegracht 245
Deur open vanaf 20:15
De bar is open tijdens de voorstelling

Special guests: woensdag DJ DNA (Arjen de Vreede), donderdag Erik Benders (Kytopia) en vrijdag Pitto.
terug <

voorstellingsinformatie
Spel/muziek
Annelinde Bruijs, Lucas Kramer, Marius Mensink & Yannick Noomen
Regie
Anne Maike Mertens
Dramaturgie
Floor Houwink ten Cate
Coproductie
Paradiso Melkweg Productiehuis. Ondersteund door Stadsschouwburg Amsterdam. Met dank aan Fonds Podiumkunsten en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

In het bijzijn van een live studio audience creëren ze pure magie: een enorm vermakelijke anarchistische potpourri die door de briljante montage wordt omgevormd tot een lyrische happening.

Marc Slings

Untitled, 2017 is de vierde voorstelling van Nineties Productions, bestaande uit Anne Maike Mertens, Yannick Noomen en Floor Houwink ten Cate. Eerder maakten zij Nineties: Live Your Life Like a Rave Machine (2013), te zien in de Voorjaarscollectie van Theater Kikker en Naar Bukowski (2015) en We Are Here (2016), die ook hier te zien waren. Voor Untitled 2017 hebben zij versterking gevraagd van de muzikale spelers Marius Mensink, Annelinde Bruijs en Lucas Kramer, daarnaast is er in elke stad een lokale kunstenaar die een deel van de performance voor zijn rekening neemt.

“Hello everybody, welcome! This is a show, this is a party that could also be a political party. We will present to you the past, the future and the present. We have some interesting guests, ‘cause it wouldn’t be a party without any. And you’re the audience, but you’re also not the audience. You’re our guests and therefore you are the party. Grab a beer & sing along!”

Nineties
 • jonge_theatermakers
  >

  ITS 2020 ON TOUR - Rudolphi Producties / ITS Festival

  theater

  ITS 2020 ON TOUR - Rudolphi Producties / ITS Festival

  theater

 • laura_van_Dolron
  >

  Kikker Gemist: Wat we normaal niet horen - Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

  theater

  Kikker Gemist: Wat we normaal niet horen - Laura van Dolron / Het Zuidelijk Toneel

  theater

 • de_theatertroep_speelt_kaal
  >

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

  De Theatertroep speelt…Kaal - De Theatertroep

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ