Op de rok van het universum - ’t Barre Land & De Nwe Tijd

  do 25 t/m vr 26 maart

  Op de rok van het universum

  ’t Barre Land & De Nwe Tijd

  In den beginne waren er verhalen. Een hele stoet. Afkomstig van het internet, weggestroomd uit boekenkasten, ontsproten aan de fantasie. Te midden van al die anekdotes is daar plots het verhaal van een enkeling: Roelof de Koning, in dit geval. Dierenarts. Hij leeft het leven dat wij allen leiden – hij wordt geboren en hij sterft. Daartussendoor groeit hij op en door en krimpt ten slotte in tot zakformaat.

  P.C. Hooft-prijswinnaar Tonnus Oosterhoff schreef volgens pers en publiek een “absoluut droomboek”. Nu slaan ’t Barre Land en De Nwe Tijd de handen ineen om het te vertalen naar een lichtgevende vertelling vol humor, liefde en mededogen.

  Terwijl de grens tussen dier en mens, mens en robot, fantasie en feit steeds meer vervaagt, wagen zij zich onbevreesd aan de grote vraag: wat is de waarde van een mensenleven? Of om de woorden van de dichter Lucebert te lenen: zijn wij iets anders dan een kruimel op de rok van het universum?
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Productie
  ’t Barre Land & De Nwe Tijd
  Van en met
  Vincent van den Berg, Margijn Bosch, Rosa Vandervost, Freek Vielen en Czeslaw de Wijs
  Naar het boek van
  Tonnus Oosterhoff
  Met steun van
  de Vlaamse Overheid
  Locatie
  Grote Zaal

  In de jaren sinds zijn oprichting in 1990 heeft ’t Barre Land talloze bijzondere voorstellingen gemaakt, veelal op basis van weerbarstige, soms vergeten toneelklassiekers uit een meer of minder ver verleden. De werkwijze is collectief: de leden van ’t Barre Land tekenen voor spel, regie, decor en meestal ook voor de vertaling. ’t Barre Land is veelvuldig in Theater Kikker te zien o.m. met een hele ’t Barre Land week in 2017 waarin we verschillende voorstellingen van ‘t Barre Land zelf maar ook van verwante gezelschappen lieten zien.

  De Nwe Tijd is een theaterhuis in Antwerpen onder leiding van Freek Vielen, Suzanne Grotenhuis en Rebekka de Wit. De Nwe Tijd maakt van taal theater. De Nwe Tijd is regelmatig te zien in Theater Kikker. Onder meer met hun serie Heimat (1,2 en 3). Deel 2 en 3 werden geselecteerd voor Kikker’s ‘best of’ festival Kikker Kiest en afgelopen seizoen met hun nieuwe fameuze Maandagavond On Tour.

  • vormen_van_opdringerigheid
   >

   Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

   theater

   Vormen van Opdringerigheid - Kikker Stelt Voor: Collectief Het Paradijs

   theater

  • tg_winterberg
   >

   ALLES NAAR DE HEMEL - Tg Winterberg / Feikes Huis

   theater

   ALLES NAAR DE HEMEL - Tg Winterberg / Feikes Huis

   theater

  • >

   Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

   theater

   Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

   theater

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ