Oost West - Kat op het Spek

do 01 januari

Oost West

Kat op het Spek

Thijs is drie maanden lang op reis in een busje van New York naar Los Angeles. Al reizend schrijft hij brieven met gerenommeerde schrijvers als Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa en Arthur Japin en ook met zijn vader: Marius Prein. Het thema van de brieven is vaders en zoons en hoe je je identiteit vormgeeft. Maar ook de alsmaar voortdurende economisering van het ik. Terwijl hij kennis maakt met The American Dream, vraagt hij zich af wat IK betekent in een tijd van fundamentalistisch individualisme.
Thijs vervlecht al deze brieven en indrukken tot een verhaal. Een verhaal van twee zoons die moeten kiezen tussen Oost en West. Het speelt zich af in de toekomst; Nederland in het jaar 2080. Alles staat onderwater, Europa is onderdeel van het kalifaat en alle cultuuruitingen zijn verboden. Op een van de weinige droge terpen in Groningen woont Bram met zijn twee zoons. Bram is acteur en dus werkloos. Zijn zoons zitten verwikkeld in een conflict. Moeten ze terug naar hoe het was? Of vechten en een nieuwe toekomst creëren? Er ontstaat een strijd om het maken van de juiste keuze en om vaderlijke erkenning.

Wegens ziekte kan het nagesprek op dinsdag helaas niet doorgaan.
terug <

voorstellingsinformatie
Spel
Thijs Prein, Chiem Vreeken.
Tekst
Thijs Prein, Gerardjan Rijnders, Arnon Grunberg, Ramsey Nasr, Tommy Wieringa, Arthur Japin, Thomas Verbogt, Spinvis, Nhung Dam en Marius Prein.
Eindregie
Gerardjan Rijnders.
Regie advies
Joeri Vos.

Oost / West is de eerste voorstelling van theatergroep Kat op het spek. Opgericht door Thijs Prein en Merel Boes. De afgelopen jaren waren zij onderdeel van theatercollectief De Hollanders. Kat op het spek slaat een nieuwe weg in, maar veel blijft ook oud en vertrouwd. Zo blijft een deel van het team hetzelfde (vormgever Roelof Pothuis, regisseur Gerardjan Rijnders, technicus Tom van Hooff) en blijven ze de grens tussen theater en literatuur opzoeken. Eerder was al de solovoorstelling Vogel van Thijs te zien in Theater Kikker, een inventieve radiovoorstelling over het geheugen.

Gerardjan Rijnders schreef mee aan de basistekst, en hij deed de eindregie. Maar het is glashelder dat Oost/West drijft op de hoge inzet van die twee jongens op het toneel. Meer hiervan! Graag!

 • bakchanten
  >

  De Bakchanten - Theatergroep Aluin

  theater

  De Bakchanten - Theatergroep Aluin

  theater

 • theatergroep-aluin
  >

  Terug uit Troje Tweeluik: Don’t fuck with Artemis - Theatergroep Aluin

  theater

  Terug uit Troje Tweeluik: Don’t fuck with Artemis - Theatergroep Aluin

  theater

 • anoek_nuyens
  >

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

  De Zaak Shell - Anoek Nuyens & Rebekka de Wit / Frascati Producties

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ