Oorlogsvrouwen - Karina Holla

  ma 04 t/m di 05 november

  Oorlogsvrouwen

  Karina Holla

  Oorlogsvrouwen is een aangrijpend stuk van mime-icoon Karina Holla gebaseerd op het boek 'De Oorlog heeft geen Vrouwengezicht' van Svetlana Alexijevitsj. Deze Russische schrijfster en onderzoeksjournalist baseerde haar boek op de verhalen van jonge Russische vrouwen die vochten tegen Hitler. Vrouwen in onmenselijke omstandigheden.

  Ze dragen geweren die soms groter zijn dan zijzelf, ze zijn mecaniciens, soldaten van afweerraketten, ze werpen bommen, zijn piloten van gevechtsvliegtuigen, worden gevangen genomen en gefolterd. Ze zijn bereid te sterven voor het vaderland, maar niet in die gehate mannenonderbroeken. Ze blijven vrouwen. Na de oorlog mogen ze niet over hun ervaringen praten, alleen de heldenverhalen van de mannen mogen gehoord worden.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  idee en spel
  Karina Holla
  tekstbewerking en regie
  Mette Bouhuijs
  choreografie
  Dries van der Post
  scenografie en licht
  Theun Mosk
  muziek
  Rikard Borggård
  Locatie
  Kleine Zaal
  oorlogsvrouwen

  Karina Holla volgde eind jaren zestig de Mimeopleiding aan de Amsterdamse Theaterschool, toen deze nog maar net was opgericht. Sindsdien bouwt ze in binnen- en buitenland aan een indrukwekkend oeuvre van fysieke en beeldende voorstellingen. Ze is als docent verbonden aan de Mimeopleiding en aan de Acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. In 2015 was ze in Theater Kikker te zien met haar voorstelling Fremd Korper. In 2017 speelde ze een glansrol in de voorstelling Romp van De Gemeenschap. Voor deze rol won ze de Theo d’Or, de prijs voor beste vrouwelijke dragende rol. Romp werd in 2018 geselecteerd voor Kikkers eigen festival Kikker Kiest met de favoriete voorstellingen van het afgelopen seizoen.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ