Oorlog en Vrede - Kikker stelt voor: Florian Myjer & Kim Karssen / Frascati Producties

do 01 januari

Oorlog en Vrede

Kikker stelt voor: Florian Myjer & Kim Karssen / Frascati Producties

Florian Myjer en Kim Karssen beklimmen de Mount Everest van de wereldliteratuur: Oorlog en Vrede van Tolstoj. Dit is geen gewone romanbewerking, maar een persoonlijke, explosieve, megalomane toneelavond. De personages van Tolstoj leven groots en meeslepend. In ijskoude Russische winters wordt familiekapitaal vergokt, veel te jong en veel te gruwelijk gestorven, harten keer op keer gebroken, alles tegen de achtergrond van Napoleons veldtocht tegen Rusland. De tegenstelling met Nederland vandaag de dag kan niet groter zijn: wij leven veilig, verlangend en bang. De spruitjesmentaliteit zit ons diep in het bloed. Met Tolstojs magnum opus dompelen ze zich onder in de vraag der vragen: Hoe moeten wij leven?

Kikker stelt voor:
Deze voorstelling is onderdeel van Kikker stelt voor. Onder deze naam presenteert Theater Kikker één keer per maand een nieuwe theatermaker aan het publiek. De voorstellingen in Kikker stelt voor worden omlijst met een nagesprek om de theatermaker beter te leren kennen. Meer werk zien uit de serie Kikker stelt voor? Kijk hier.
terug <

voorstellingsinformatie
website
van en met
Florian Myjer en Kim Karssen
eindregie
Timothy de Gilde
Locatie
Kleine Zaal
oorlog_en_vrede
Bas de Brouwer

Myjer laat wederom zien dat hij een uitzonderlijk talent is, en ook Karssen toont haar virtuositeit.

Florian Myjer (Nederland, 1992) is een unieke stem in het performancelandschap. Met rijke taal en sterke beelden bouwt hij fijnzinnige voorstellingen waarin beschaving en schoonheid om voorrang vechten met hardheid en het slijk der menselijke ziel. Florian Myjer studeerde in 2017 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht met het bejubelde Bloomsbury, dat hij samen met Kim Karssen maakte over het gedachtegoed van de Bloomsbury Group. Bij Frascati Producties maakte hij de solo Oliver (te zien in De Nieuwe Collectie van Theater Kikker in 2018), bekroond met De Grote Residentieprijs 2017. Hierna maakte hij Regina Rex, in 2018 genomineerd voor de BNG Bank Theaterprijs. Daarnaast was Florian als speler en medemaker verbonden aan Gesualdo van De Warme Winkel (Holland Festival 2018).

Voor Oorlog en Vrede werkt Florian opnieuw samen met theatermaker en actrice Kim Karssen (Nederland, 1996). Kim studeerde in 2018 af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Kim is als performer verbonden aan De Warme Winkel (o.a. De Warme Winkel Speelt De Warme Winkel).

Bas de Brouwer
 • kompagnie kistemaker
  >

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

  Missie Márquez - Op weg naar het einde (delen 10,11 en 12) - Kompagnie Kistemaker

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ