Oom Wanja - Oom Wanja

di 24 maart 2015

Oom Wanja

Oom Wanja

Oom Wanja is misschien wel het meest hartverscheurende toneelstuk van Anton Tsjechov. Op het landgoed van Wanja en zijn nichtje Sonja wordt de dagelijkse regelmaat verstoord door de komst van twee nieuwe bewoners, de oude professor en zijn veel jongere vrouw Jelena. Ieder van Tsjechov’s figuren lijkt te kampen met onuitgesproken en diepgewortelde verlangens. Zoals Sonja’s heimelijke liefde voor de stevig drinkende dokter Astrov en Wanja’s hunkering naar de mooie Jelena. Langzaam maar zeker komen de personages op een plek waar ze niet meer aan zichzelf kunnen ontsnappen.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
tekst
Anton Tsjechov
regie
Erik Whien
bewerking
Erik Whien en Casper Vandeputte
met
Jeroen De Man, Ali Ben Horsting, Mariana Aparicio Torres, Han Kerckhoffs, Naomi Velissariou

Het is wonderwel gelukt. Dit ruim honderd jaar oude Russische stuk van Tsjechov wordt door fris en eerlijk spel naar het nu getrokken, zonder dat het geforceerd aanvoelt

Erik Whien heeft na zijn periode als artistiek leider bij Toneelgroep Oostpool onderdak gevonden bij De Toneelschuur. Zijn regies kenmerken zich door een uiterst kernachtige helderheid en een optimale benutting van acteurstalent. Vorig jaar tekende Whien nog voor een prachtige Who’s afraid of Virginia Woolf?. Voor Oom Wanja verzamelde hij opnieuw een uitgelezen cast van toneelspelers, met onder meer Jeroen de Man, Ali Ben Horsting, Mariana Aparicio Torres, Han Kerckhoffs en Naomi Velissariou.

Erik Whien over ‘Oom Wanja’
vx
foto: Sophie Knijff
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ