Oogst - Oogst

do 01 januari

Oogst

Oogst

Choreografe Alida Dors graaft voor Oogst diep in haar eigen Surinaamse ‘roots’ en voegt opvallende elementen toe van de traditionele Surinaams Aukaanse dans. De confronterende en pulserende bewegingen, onderdeel van haar culturele achtergrond, vinden hun weg naar haar hedendaagse hiphoptaal, ontdaan van alle show en bravoure. Begeleid door digitale soundscapes, live percussie en fluit ontstaat pulserende en indringende dans. In momenten van verstilling breken de vier dansers los en ontstaan er persoonlijkheden. In Oogst creëert Dors een spannende verbinding tussen haar veel geprezen danstaal, live muziek van componist Diego Soifer en inventief toneelbeeld van ontwerpster Loes Schakenbos. Na afloop van de voorstelling geeft Alida Dors een uitgebreide toelichting op haar werk.

EXTRA: nagesprek met filmfragmenten
terug <

voorstellingsinformatie
choreografie
Alida Dors
dans
Donna Chittick, Sarah Mancini, Quincy Ignacia, Jason de Witt
muziek
Diego Soifer
fluit
Janneke Groesz
drum
Marijn Korff de Gidts
toneelbeeld, lichtontwerp
Loes Schakenbos
dramaturgie
Merel Heering

Oogst is de eerste voorstelling van Alida Dors die in Theater Kikker te zien is. Toch heeft ze al een rijke geschiedenis. Ze begon als hiphop- en breakdanseres en bewandelde de afgelopen jaren doelgericht een pad waarin die hiphop nog wel als bron benut wordt, maar wordt verbreed naar een geheel eigen dansidioom, los van een jongerentrend. Voor de voorstellingen die ze uitbrengt heeft ze een eigen stichting Backbone.

Alida Dors is niet zoals de meeste hiphopchoreografen. Terwijl velen krampachtig vasthouden aan de hiphop pur sang, heeft Dors zich in de afgelopen tien jaar ontwikkeld van hiphopdanseres tot een choreografe met haar eigen stempel.

Parool

terug naar boven Λ