One Man Show - Floor Houwink ten Cate/Frascati Producties

  di 05 oktober

  One Man Show

  Floor Houwink ten Cate/Frascati Producties

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  De witte heteroseksuele man is in crisis. De geschiedenis heeft hem ingehaald. Sommigen willen hem zien branden, anderen proberen hem met man en macht aan de top te houden. Laag voor laag wordt de man gefileerd in de hoop een antwoord te vinden op de vraag: wat is zijn rol anno nu? En wie heeft de macht over het verloop van zijn verhaal? Hijzelf, de regisseur of het publiek? Is dit zijn zwanenzang of herrijst hij als een feniks uit de as?

  Geïnspireerd door Orlando van Virginia Woolf en talloze wetenschappelijke en zelfhulpboeken over de man in crisis, is One Man Show een feministische stand up of step down solo van Benjamin Moen en Floor Houwink ten Cate over de emancipatie en transformatie van de witte heteroseksuele man. Na hun succesvolle samenwerking aan de electro-opera Merkel (Nineties Productions & Orkater, 2019), slaan de twee nu de handen ineen voor deze ‘one man show’.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Spel
  Benjamin Moen
  concept en tekst
  Floor Houwink ten Cate & Benjamin Moen
  regie
  Floor Houwink ten Cate
  compositie
  Annelinde Bruijs
  scenografie & lichtontwerp
  Bart van den Heuvel
  kostuumontwerp
  Rebekka Wörmann
  assistentie kostuumontwerp
  Akelei Loos
  coach
  Boogaerdt/VanderSchoot
  Locatie
  Grote Zaal
  one_man_show_frascati_producties

  Moen speelt verschillende type mannen met verve. Houwink ten Cate weet, mede dankzij het sterke, fysieke spel van Moen, de zwaarte licht te maken, en het lichte zwaar. Dat maakt haar behandeling van het actuele maar uitgekauwde debat over de witte man vermakelijk en verfrissend. Dat is knap.

  Benjamin Moen geeft de man indrukwekkend gestalte.

  Een zeer originele voorstelling die flonkert, irriteert en imponeert door Moens zeer indrukwekkende solo-optreden.

  One Man Show is de tweede voorstelling van Floor Houwink ten Cate (1987) bij Frascati Producties. Na Het standaard leven van een standaard vrouw (2020) neemt zij nu de positie van de man onder de loep. Houwink ten Cate maakt urgente voorstellingen op het snijvlak van muziektheater, opera en film, gebaseerd op persoonlijke gewetensvragen. In haar beeldende en fysieke portretten viert ze het ongemak en de pijn van het leven door grote morele dilemma’s terug te brengen tot menselijke proporties en door onderbelichte problemen op te blazen tot operateske proporties. Floor en Benjamin werkte eerder samen aan Merkel van Nineties Productions. Deze voorstelling was te zien in Theater Kikker en werd geselecteerd voor het reprisefestival Kikker Kiest.

  Bas de Brouwer
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ