OMG - Igor Vrebac / De Nieuwe Oost

  za 02 t/m zo 03 oktober

  OMG

  Igor Vrebac / De Nieuwe Oost

  Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

  OMG is een ongekende trip naar een wereld vol kleur, extase en overvloed. Drie performers verwelkomen je in sportieve sferen waar zij onuitputtelijk sprongen maken. Met hun totale overgave en explosieve energie vieren ze diepgewortelde menselijke krachten.

  Fysiek theatermaker  Igor Vrebac vraagt zich met OMG af hoe vandaag de dag te geloven. “Ik geloof door naar mijn lichaam te luisteren. Zo verbind ik me met mijn diepere en intuïtieve lagen. Het gaat erom te voelen wat er van binnen gaande is, dat aandacht te geven en ook weer los te laten. Door dit proces te koesteren, ontstaat er ruimte voor creativiteit, speelsheid en verbinding. Daar geloof ik in.”

  Met OMG refereren Igor en zijn team aan zowel de hedendaagse popcultuur, eeuwenoude ceremonies als sportieve uitingen. Persoonlijke verhalen krijgen in Igor’s werk altijd een universele vorm. In 2018 werd hij genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen als aanstormend choreografietalent.

  Extra: om 19:15 uur geven Igor Vrebac en dramaturg Maarten Bos een inleiding op de voorstelling, waarin ze vertellen over hun inspiratiebronnen en het maakproces van de voorstelling. Wil je hier bij zijn? Koop dan naast je ticket voor de voorstelling een ticket (€ 1,-) voor de inleiding.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Concept & maker
  Igor Vrebac
  Makers & performance
  Inbal Abir, Max Laros, Anton van der Sluis
  Kostuums
  Mirte Engelhard
  Muziek
  Tonny Nobel
  Dramaturgie
  Maarten Bos
  Lichtontwerp & techniek
  Tommy van de Broeck & Rob Daanen
  Productie
  Stichting Igor Vrebac i.s.m. De Nieuwe Oost
  Locatie
  Grote Zaal
  igor_vrebac_omg
  Bas de Brouwer

  Igor Vrebac zoekt met zijn werk de fysieke grenzen van het lichaam op en brengt daarmee eigenaardige perspectieven op thema’s zoals gender, identiteit en seksualiteit. Menselijk gedrag is zijn grootste inspiratiebron. Door de inzet van herhalende bewegingen transformeert hij herkenbare gebruiken tot betekenisvolle nieuwe normen. Zijn drieluik rondom gender, Macho Macho, TRÆNS en HEROES, was in Theater Kikker te zien in 2016,2017 en 2018. Igor werd in 2018 genomineerd voor de prijs van de Nederlandse Dansdagen als aanstormend choreografietalent. OMG is het eerste deel van het drieluik Social Body Language over de vraag hoe we ons vandaag de dag fysiek tot elkaar verhouden.

  Bas de Brouwer
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ