Om 4 uur ben ik Ophelia - Guiot Duermeijer

  vr 22 t/m za 23 maart

  Om 4 uur ben ik Ophelia

  Guiot Duermeijer

  Om 4 uur ben ik Ophelia, is een solo-performance van een jonge vrouw die te dealen heeft met haar depressie. Ze probeert haar binnenwereld te uiten door ritmische rhymes te spitten over kale beats en scherpe samples. In de drie kwartier durende monoloog neemt de jonge actrice Linde van Dorp het publiek mee langs verschillende facetten van het leven van het personage dat haar eigen naam niet noemt.

  “Dus besta ik niet, dan besta ik niet,
  maar dat is meer dan oké voor mij.
  dan ben ik als het ware vrij.”

  Het personage voelt een sterke verwantschap met Ophelia omdat zij, net als in Shakespeares Hamlet, de liefde van haar leven heeft zien komen en gaan. Om 4 uur ’s middags, als ze thuiskomt, en er is verder niemand, dan glijdt zij in haar depressie, als een -zoals ze zelf zegt- “prelude voor de nacht.”

  Naast de voorstelling zal er ook een installatie van Guiot Duermeijer te zien zijn.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Website
  Tekst, regie en beats
  Guiot Duermeijer
  Spel
  Linde van Dorp
  Locatie
  Kleine Zaal
  Kaia Pieters

  Theatermaker, schrijver en docent Guiot Duermeijer heeft zich de laatste jaren voornamelijk beziggehouden met het maken van theatrale installaties en korte films over sociaal-maatschappelijke thema’s, zoals de toename van burn-outs bij jongeren. In de verschillende media waarmee hij werkt is zijn uitgangspunt altijd de monoloog. Nu gaat hij weer terug naar zijn ‘roots’ in het theater, waarbij hij de kruisbestuiving met spoken word en performance niet schuwt.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ