Oogentroost - Ayşegül Karaca / Rast

di 07 t/m wo 08 december

Oogentroost

Ayşegül Karaca / Rast

I.v.m de aangescherpte maatregelen kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. Heb je tickets dan ontvang je van ons z.s.m. bericht.

Onze voorstellingen zijn alleen toegankelijk met een coronatoegangsbewijs. Lees hier meer.

Ayşegül Karaca is twintig procent van de wereld geschonken, zo slecht zijn haar ogen. Maar waar haar ogen twintig procent opvangen, vangt haar hart de volle honderd, of nóg meer?

Karaca, een jonge Nederlands-Turkse theatermaker, groeide op in een gezin met huiselijk geweld. In Oogentroost vertelt en zingt ze met een flinke dosis humor over dit lang verborgen familiegeheim. Met de nodige zelfspot en keihard positivisme laat zij zien dat ze niet blijft hangen in pijn en verdriet maar haar blik op de horizon richt en iedereen in haar hart sluit.

Voor Oogentroost breekt Karaca met de beklemmende traditie om de vuile was binnenkamers te houden. Samen met Sophie Kassies en Saman Amini verwerkt ze haar ‘vuile was’ en veerkracht tot een niet te missen one-woman show.

Extra op woensdag 8 december om 20:15 uur: meet & feel inleiding voor publiek met een visuele beperking
Ayşegül Karaca nodigt mensen met een visuele beperking en hun begeleiders uit om voorafgaand aan de voorstelling samen met haar het decor te ontdekken en de muzikanten te ontmoeten. Wil je bij deze meet & feel aanwezig zijn? Reserveer je plek door tegelijk met het kopen van je ticket voor de voorstelling een 0 euro ticket voor deze inleiding te bestellen. Je kunt ook bellen naar 030-2347100 (bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 13u00-17u00).
terug <

afgelast >
data & tijden
voorstellingsinformatie
concept, spel
Ayşegül Karaca
Regie: Celil Toksöz
Dramaturgie: Sophie Kassies
Muziek: Saman Amini
Locatie
Kleine Zaal
oogentroost
Jean van Lingen

Ayşegül Karaca (1990) is actrice en zangeres. Haar zicht is slechts twintig procent. Deze jonge Nederlands-Turkse theatermaker groeide op in een gezin met huiselijk geweld. Karava vertelt urban verhalen, waarbij ze gebruikmaakt van een mix van storytelling, spoken word, rap en levensliederen.

Theater RAST
Theater RAST staat al twintig jaar met haar voeten in de veranderende samenleving. Vanuit hun Turks-Nederlandse DNA reageren de makers op theatrale wijze op wat er om hen heen gebeurt, zowel in Amsterdam, Nederland als de wereld. RAST heeft de kracht een persoonlijk gezicht te geven aan culturen en conflicten die voor veel mensen ver van hun bed lijken. RAST hanteert een scala van moderne theatervormen: van muziektheater en vertelkunst tot repertoiretoneel en klassieke libretto’s.

Jean van Lingen
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ