Not on this earth - Keren Rosenberg & Charlie Prince / Dansmakers Amsterdam

  ma 10 februari

  Not on this earth

  Keren Rosenberg & Charlie Prince / Dansmakers Amsterdam

  ‘You can never visit my land, I can never visit yours. Let’s meet not on this earth.’

  Keren Rosenberg & Charlie Prince, respectievelijk een Israëlische en Libanese performance kunstenaar, raakten gefascineerd door elkaars achtergrond en artistieke werk. Met Not on this Earth creëren zij een eigen imaginair universum, vanuit en als gevolg van het conflict tussen hun landen.

  ‘Onze samenwerking is niet vanzelfsprekend en had er wellicht nooit moeten zijn; een van ons groeide op in Libanon en de andere in Israël, de grenzen tussen onze landen zijn verzegeld. Deze voorstelling confronteert ons met de beperkingen die ons werden opgelegd. Via onverschrokken en geëmancipeerde lichamelijkheid creëren we ons eigen universum. Dit is onze manier om het onvoorstelbare te verbeelden. We zoeken de frictie op, tussen wat we proberen te verbergen of te verzachten, het taboe tussen u en ons.’

  Voor dit project werken Keren en Charlie samen met beeldend kunstenaar en designer Tony Markus Sacharias en video kunstenaar en fotograaf Paul Sixta.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Choreography & Performance
  Keren Rosenberg & Charlie Prince
  Design & Scenography
  Tony Markus Sacharias
  Videography & Artistic support
  Paul Sixta
  Composition
  Charlie Prince
  Locatie
  Grote Zaal
  earth
  Paul Sixta

  Keren Rosenberg is een Midden-Oosterse performer, maker, bewegingsonderzoeker met Amsterdam als thuisbasis. Ze danste ze bij gerenommeerde Israëlische gezelschappen en bestudeerde op uitnodiging van Ohad Naharin de Gaga-dansstijl. Met kunstenaars uit verschillende disciplines zoals fotografie, film, design, geluid en theorie gaat ze samenwerkingen aan die resulteren in multidisciplinaire voorstellingen. Haar laatste voorstelling Emotional Porn: Exhibition of the Self, was te zien in  Kikker tijdens het Moving Futures festival in maart 2019

  Charlie Prince is een performer en dansmaker, geboren en getogen in Libanon (1991). Hij gebruikt het idee om nieuwe en verschillende realiteiten te verbeelden en zo de erfenis van het kolonialisme te ondermijnen. Charlie werkte als performer voor onder meer Ballet BC, Cie.Alias, Venice Biennale en met Maqamat Dance Theatre sinds 2015. Charlie is momenteel gevestigd in Amsterdam en wordt ondersteund door apap- Performing Europe 2020.

  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ