Kikker Gemist: Not on this earth - Keren Rosenberg / Dansmakers Amsterdam

do 01 oktober 2020

Kikker Gemist: Not on this earth

Keren Rosenberg / Dansmakers Amsterdam

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Keren Rosenberg / Dansmakers Amsterdam? Bekijk hier alle voorstellingen van Keren Rosenberg / Dansmakers Amsterdam
Als je op basis van alles wat je weet een nieuwe ruimte zou mogen bouwen, hoe zou deze er dan uitzien? Welk waardesysteem zal hierin gelden?

Twee lichamen bouwen aan een nieuw stuk land. Het land is nep en onbeweeglijk en het geluid dreigt alles te overspoelen, maar ze geven niet op. Not on this earth - The Void of Longing is een fysieke en spirituele reis die het lichaam terug naar zijn essentiële vorm wil brengen: grenzeloos en zuiver. Een gebed voor vrijheid van de sociale beperkingen van geslacht, nationaliteit, kleur en religie.

EXTRA:
Voorafgaand aan de voorstelling is er een korte auditieve Body-House-workshop in de zaal waarin Keren je voorbereidt op de voorstelling. Je doet zittend op je eigen stoel mee.  Body-House is de techniek waarmee Keren als choreograaf werkt. Ze benadert het fysieke lichaam als een drager van energie en trillingen. De huid functioneert als een muur die bemiddelt tussen de innerlijke ruimte en de buitenruimte, tussen intimiteit en de sociale wereld. Keren is geïnteresseerd in de dialoog die zich ontvouwt tussen de energie onder onze huid en hoe we die met de ruimte buiten delen. In deze korte auditieve demonstratie kan jij het ook ervaren.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Concept & Choreography
Keren Rosenberg
Performers & Collaborators
Christian Guerematchi & Keren Rosenberg
Composition
Raphael Vanoli
Light design
Arthur Duijzers
With the support of Dansmakers Amsterdam, Prins Bernhard Cultuurfonds , Fonds Podiumkunsten
Locatie
Grote Zaal
not_on_this_earth
Alvin Poiana

Keren Rosenberg is een Midden-Oosterse performer, maker, bewegingsonderzoeker met Amsterdam als thuisbasis. Ze danste ze bij gerenommeerde Israëlische gezelschappen en bestudeerde op uitnodiging van Ohad Naharin de Gaga-dansstijl. Met kunstenaars uit verschillende disciplines zoals fotografie, film, design, geluid en theorie gaat ze samenwerkingen aan die resulteren in multidisciplinaire voorstellingen. Haar laatste voorstelling Emotional Porn: Exhibition of the Self, was te zien in  Kikker tijdens het Moving Futures festival in maart 2019.

Alvin Poiana
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ