Norway Today - Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia

di 23 april 2019

Norway Today

Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia? Bekijk hier alle voorstellingen van Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia
De twintigjarige Julie ontmoet August (19) via het internet. In de anonimiteit van de chatroom ontdekken de twee dat ze zielsverwanten zijn. Het leven zou de twee jonge mensen toe moeten lachen, toch lijden ze onder een groot gevoel van leegte. Ze besluiten samen uit het leven te stappen door in Noorwegen van een 600 meter hoge klif te springen. Ze maken eerst nog een gepaste videoboodschap voor hun nabestaanden. Maar dan ontwikkelen hun laatste dagen zich anders dan gedacht...

In 2000 schreef Igor Bauersima met Norway. Today een toneelstuk dat de tijdsgeest van het nieuwe millennium perfect aanvoelde. Op een absurd-komische manier reflecteert hij over de zin en zinloosheid van het bestaan in een zelfmoordverhaal dat gaat over de moed om te leven. Een stuk dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Regisseur Eva Line de Boer maakt er met twee jonge talentvolle acteurs een beeldende voorstelling van over opgroeien vandaag de dag en de grenzen tussen het echte leven en de virtuele realiteit.

EXTRA: nagesprek met regisseur Eva Line de Boer
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
regie: Eva Line de Boer
spel: Ayisha Siddiqi en Joost Koning
tekst: Igor Bauersima
vertaling: Tom Kleijn
dramaturgie: Alex Mallems
vormgeving: Tim Vermeulen
kostuums: Manuela Villanova
compositie: Harpo ’t Hart
Locatie
Grote Zaal

Het lukt beide jonge acteurs vrij te blijven van pathetiek en toch hun woorden te laten wegen. (…) Het lukt ze het laatste moment om te zetten in een eerste ogenblik. Dat maakt het een knappe en boeiende voorstelling.

PZC

Siddiqi en Koning houden het spannend. En Bauersima ook. Dat is de kracht van het stuk en van de voorstelling.

Een mooi rollenspel tussen een energiek meisje en een schat van een jongen.

Theaterproductiehuis Zeelandia biedt een jonge generatie theatermakers het podium om een voorstelling te maken die de polsslag van deze tijd aanvoelt. Regisseur Eva Line de Boer won in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs voor haar productie ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’. Haar werk wordt gekenmerkt door een grote mate van stilering en fascinaties voor de ondefinieerbare scheidslijn tussen het echte en het onechte, het persoonlijke en het publieke.

Lex de Meester
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ