Norway Today - Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia

  di 23 april

  Norway Today

  Eva Line de Boer / Theaterproductiehuis Zeelandia

  De twintigjarige Julie ontmoet August (19) via het internet. In de anonimiteit van de chatroom ontdekken de twee dat ze zielsverwanten zijn. Het leven zou de twee jonge mensen toe moeten lachen, toch lijden ze onder een groot gevoel van leegte. Ze besluiten samen uit het leven te stappen door in Noorwegen van een 600 meter hoge klif te springen. Ze maken eerst nog een gepaste videoboodschap voor hun nabestaanden. Maar dan ontwikkelen hun laatste dagen zich anders dan gedacht...

  In 2000 schreef Igor Bauersima met Norway. Today een toneelstuk dat de tijdsgeest van het nieuwe millennium perfect aanvoelde. Op een absurd-komische manier reflecteert hij over de zin en zinloosheid van het bestaan in een zelfmoordverhaal dat gaat over de moed om te leven. Een stuk dat gebaseerd is op waargebeurde feiten. Regisseur Eva Line de Boer maakt er met twee jonge talentvolle acteurs een beeldende voorstelling van over opgroeien vandaag de dag en de grenzen tussen het echte leven en de virtuele realiteit.

  EXTRA: nagesprek met regisseur Eva Line de Boer
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  regie: Eva Line de Boer
  spel: Ayisha Siddiqi en Joost Koning
  tekst: Igor Bauersima
  vertaling: Tom Kleijn
  dramaturgie: Alex Mallems
  vormgeving: Tim Vermeulen
  kostuums: Manuela Villanova
  compositie: Harpo ’t Hart
  Locatie
  Grote Zaal

  Het lukt beide jonge acteurs vrij te blijven van pathetiek en toch hun woorden te laten wegen. (…) Het lukt ze het laatste moment om te zetten in een eerste ogenblik. Dat maakt het een knappe en boeiende voorstelling.

  PZC

  Siddiqi en Koning houden het spannend. En Bauersima ook. Dat is de kracht van het stuk en van de voorstelling.

  Een mooi rollenspel tussen een energiek meisje en een schat van een jongen.

  Theaterproductiehuis Zeelandia biedt een jonge generatie theatermakers het podium om een voorstelling te maken die de polsslag van deze tijd aanvoelt. Regisseur Eva Line de Boer won in 2016 de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs voor haar productie ‘Dit gebeurt allemaal tegelijk’. Haar werk wordt gekenmerkt door een grote mate van stilering en fascinaties voor de ondefinieerbare scheidslijn tussen het echte en het onechte, het persoonlijke en het publieke.

  Lex de Meester
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ