NOIR (op locatie: Oudegracht 245, Utrecht) - Nineties Productions

wo 13 december 2017

NOIR (op locatie: Oudegracht 245, Utrecht)

Nineties Productions

In een wereld die mis is gegaan, ergens in een toekomst is er club Noir. Een illegale pop-up bar vol doemdenkende figuren. Samen met het publiek heffen ze het glas op het verleden, toen er nog hoop te vinden was. Met zijn nieuwste locatievoorstelling strijkt muziektheatercollectief Nineties neer op leegstaande verdiepingen van kantoorgebouwen waar iedereen lijkt te ontsnappen aan een dystopische toekomst die buiten woekert. Noir is een donkere avond gebaseerd op de film Noir vol déjà-vu’s die je zag aankomen, maar waarvan je hoopte dat ze anders gegaan zouden zijn. Met de voorstelling Untitled, 2017 (in Utrecht te zien in Kytopia o.a. tijdens Kikker Kiest) won Nineties Productions onlangs de BNG Bank Nieuwetheatermakersprijs.

Let op, locatie is gewijzigd en is nu: Kytopia, Oudegracht 245, Utrecht.
Vanaf 19u30 is het mogelijk om aan de deur tickets te kopen. Bij voorkeur contant betalen. Tickets die je online koopt zijn € 2,- goedkoper.
Een half uur voor aanvang gaat de zaaldeur open.
Ook hier geldt: na aanvang van de voorstelling is er geen toegang meer mogelijk.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Van en door
Yannick Noomen, Anne Maike Mertens, Floor Houwink ten Cate, Charlie Chan Dagelet, Stephanie Louwrier, Sanne den Hartogh, Christiaan Verbeek
Coach
Matijs Jansen
Productie
Pamela Menzo, Jona Rens
In coproductie met
Paradiso Melkweg Productiehuis
Met dank aan
Amsterdams Fonds voor de Kunst en Fonds 21, Stadsdeel Amsterdam Zuid, Theater Bellevue.

Theatercollectief Nineties Productions schetst een prettig theatraal toekomstscenario in een smakelijke scifi-revue. Noir laat zien dat ook een thema als kunstmatige intelligentie rijk is aan muziek en theater.

Krachtige Kafka-blues

Nineties is een nomadisch collectief dat sinds 2013 door het muziektheaterlandschap zwerft. Voorstellingen poppen op in o.a. galeries, bunkers en op festivals. Afgelopen seizoen presenteerden ze Untitled, 2017 (2017) waarvoor ze de BNG Bank Nieuwetheatermakersprijs wonnen. Deze voorstelling was in Utrecht in Kytopia te zien en werd ook geselecteerd voor Kikkers eigen festival Kikker Kiest. Ook de voorstellingen We Are Here (2016) en Naar Bukowski (2015) waren in Theater Kikker te zien.

Door een avond vol robotliefde en virtuele seks leerde ik echte mensen weer waarderen.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ