No coincidence, no story - De Nieuwe Collectie: Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen

No coincidence, no story

De Nieuwe Collectie: Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen

Klik hier om een combiticket (prijs € 18 / € 14) te bestellen voor vrijdag 14 december (No coincidence, no story + Kek).

Soms worden we overvallen door een onwaarschijnlijk toeval. Op dat moment lijken de realiteit en het bovennatuurlijke elkaar te raken en rijst de vraag of er meer is tussen hemel en aarde. De Vlaamse  theatermakers Siona Houthuys & Berten Vanderbruggen verzamelde echte verhalen over dit toeval. Gewapend met deze feiten dagen ze het toeval uit, ze manipuleren het, dwingen het af en beredeneren het. No coincidence, no story is een charmante podcastperformance over de rol van toeval in ons leven.

Chez Jolie
Schuif na afloop van de laatste voorstelling aan bij de talkshow Chez Jolie en maak kennis met de makers en hun werkwijze.
terug <

voorstellingsinformatie
website
makers
Berten Vanderbruggen & Siona Houthuys
spel
Siona Houthuys & Arne De Tremerie
Locatie
Grote Zaal
De Nieuwe Collectie Expo van Zwerm
vx
20180924_NoCoincidenceNoStory_OnlineBanner_229KB GROOT

De Vlaamse actrice en theatermaker Siona Houthuys (1989) is podcast- en theatermaker. Met haar AudioCollectief SCHIK maakt ze audioverhalen voor op locatie en thuis. Waaronder de theatrale audiowalk ‘Blijkbaar Heb Je Nog Ongeveer Hetzelfde Nummer’, die werd geselecteerd voor IDFA 2016. Voor VPRO Dorst maakte Siona samen met met SCHIK de podcastserie Bob, over een 84-jarige dementerende vrouw. Deze zesdelige podcast BOB, sleepte die onder meer de publieksprijs bij De Tegel in de wacht. In Theater Kikker was ze eerder te zien tijdens Het Debuut. Haar solo- en afstudeervoorstelling “Speelgoed” won op het ITs Theaterfestival 2016 de Debuutprijs van Theaterzaken Via Rudolphi.

Berten Vanderbruggen (1989) studeerde af als master in de film- en theaterwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen en volgde een opleiding Scenografie (KASKA). Intussen werkte hij al mee aan verschillende theaterprojecten als scenograaf. Siona en Berten wonnen De Troffel 2018, de prijs van Festival Cement voor het beste concept van een beginnend theatermaker en spelen daarom in maart ook deze voorstelling op Festival Cement.

 • >

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

  Ik kan mij niet missen - Bambie

  theater

 • tg_winterberg
  >

  ALLES NAAR DE HEMEL - Tg Winterberg / Feikes Huis

  theater

  ALLES NAAR DE HEMEL - Tg Winterberg / Feikes Huis

  theater

 • voorstelling_de_vrije_school
  >

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

  De Vrije School-de voorstelling - Jos Nargy, Tommy Ventevogel en Kaatje Kooij

  theater

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ