Krisztina’s Keuze 2: Perela, Schumacher, Molenaar, Kranidiotis & Khoshoie - Krisztina de Châtel

Krisztina’s Keuze 2: Perela, Schumacher, Molenaar, Kranidiotis & Khoshoie

Krisztina de Châtel

De befaamde choreografe Krisztina de Châtel presenteert in het dansprogramma Krisztina's Keuze 2 talentvolle choreografen die ze interessant en verrassend vindt.

Extra: nagesprek met Krisztina de Châtel en makers.
terug <

voorstellingsinformatie
website
coproductie van
De Châtel sur Place, Dansateliers en DansBrabant
 

Een initiatief als Krisztina’s Keuze 2, waarin de meesterchoreograaf De Châtel jong talent presenteert, is goud waard [..] De jonge dansers krijgen een podium, het publiek een gevarieerde update

De Volkskrant -

De Châtel viel voor Kiyan Khoshoie vanwege zijn macabere solo bij het RO Theater. Khoshoie zal voor Krisztina’s Keuze een solo voor zichzelf maken, genaamd Vilain. Konstantinos Kranidiotis maakt het duet Coexist voor een man en een vrouw. Een duet over de essentie van communicatie, over het belang van de zintuigen, over aftasten en hunkering. Sabine Molenaar trok met haar solo’s de aandacht van De Châtel door haar lef om bizar en puur te zijn. Voor Krisztina’s Keuze maakt zij opnieuw een solo; A Moment. De Fransman Loïc Perela maakt het groepsstuk VOICE: offering waarin drie vrouwen zich als een daad van gulheid volledig overgeven. Ze gebruiken hierbij hun stem zonder veeleisend te zijn, meningen op te wekken of macht te gebruiken. De in New York opgeleide Connor Schumacher ten slotte maakt het duet Exhibition, dat indrukken toont van recente ervaringen. Hoe verhouden we ons tot elkaar? Hoe benaderen we de verwachting van een relatie. Het verlangen naar verbinding is niet genoeg. Krisztina koos stuk voor stuk opvallende dansmakers met een eigen vorm en stijl die iets te zeggen hebben.

meer over Krisztina de Châtel en de choreografen
vx
©Luc Depreteire
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ