NIETS - Das Lemniscaat

wo 25 t/m di 01 oktober 2019

NIETS

Das Lemniscaat

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van Das Lemniscaat? Bekijk hier alle voorstellingen van Das Lemniscaat
Op het moment dat je geboren wordt, begin je al te sterven. En zo gaat het met alles. Uiteindelijk sterven we allemaal. Iedereen. Wat een gedoe. Alleen daarom al zouden we van elkaar moeten houden, maar dat is niet zo. We worden lamgeslagen door banale zaken; we worden verteerd door niets.

Geïnspireerd op de roman Niets van de Deense schrijfster Janne Teller maakt het jonge collectief Das Lemniscaat deze voorstelling waarin ze zich proberen te verhouden tot de onmetelijke, onbegrijpelijke nietsheid. Én tot de absurditeit van betekenisloosheid in dit manische universum. Een voorstelling waarin ze pogen niets te omarmen, en daarmee álles tot rust te laten komen. Maar als je niets omarmt, wat wordt dan zichtbaar? Tragisch, komisch, fysiek, absurd, filmisch en minder dan dat alles. Want uiteindelijk doet niets er meer toe. Want sterven zullen we.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
website
spel en concept
Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen
begeleiding
Arend Pinoy
lichtontwerp
Elisabeth Kaldeway
muziek
Robbert Klein
Locatie
Kleine Zaal
Niets
Moon Saris

De banaliteit van het leven wordt in deze absurdistische voorstelling uiterst invoelbaar: er wordt ons een zeer komische spiegel voorgehouden van zinloos geploeter.

Het optreden begint uitermate chaotisch met onaffe zinnen, dan ontvouwt zich een grotesk bewegingsspel met rennen, dansen, over elkaar heen kruipen, pesten en tot slot weten ze verdieping aan te brengen door een tekst te geven over zin en zingeving.

Das Lemniscaat bestaat uit Tessa Friedrich, Liza Kollau en Dennie Lukkezen. Het collectief maakt voorstellingen over de driften en levensdrift van de mens. Das Lemniscaat probeert in hun maakproces hun onderwerp, de medemens, van zo dichtbij mogelijk te leren kennen. Daarbij schuwen ze niet om conventionele thema’s opnieuw te onderzoeken. Zo deden ze onderzoek bij de ‘verschoppelingen’ van de maatschappij, zoals de techno-scène in Berlijn en de Nederlandse porno-industrie. Eerder stonden ze in Theater Kikker met de voorstelling Das Lemniscaat (Najaarscollectie 2014). Daarna was First you get Fucked, then you eat a sandwich te zien in de voorjaarscollectie 2016. Beide met eindregie van Sanne van Rijn. Too old to die, too young to try (te zien in januari 2018) maakten zij in samenwerking met Festival Tweetakt. En afgelopen seizoen speelden ze Tot het licht gedoofd is.

Moon Saris
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ