NIETS - Das Lemniscaat

  wo 25 t/m vr 27 september

  NIETS

  Das Lemniscaat

  Op het moment dat je geboren wordt, begin je al te sterven. En zo gaat het met alles. Uiteindelijk sterven we allemaal. Iedereen. Wat een gedoe. Alleen daarom al zouden we van elkaar moeten houden, maar dat is niet zo. We worden lamgeslagen door banale zaken; we worden verteerd door niets.

  Geïnspireerd op de roman Niets van de Deense schrijfster Janne Teller maakt het jonge collectief Das Lemniscaat deze voorstelling waarin ze zich proberen te verhouden tot de onmetelijke, onbegrijpelijke nietsheid. Én tot de absurditeit van betekenisloosheid in dit manische universum. Een voorstelling waarin ze pogen niets te omarmen, en daarmee álles tot rust te laten komen. Maar als je niets omarmt, wat wordt dan zichtbaar? Tragisch, komisch, fysiek, absurd, filmisch en minder dan dat alles. Want uiteindelijk doet niets er meer toe. Want sterven zullen we.
  terug <

  koop tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  website
  spel en concept
  Tessa Friedrich, Liza Kollau, Dennie Lukkezen
  begeleiding
  Arend Pinoy
  lichtontwerp
  Elisabeth Kaldeway
  muziek
  Robbert Klein
  Locatie
  Kleine Zaal
  Niets
  Moon Saris

  De banaliteit van het leven wordt in deze absurdistische voorstelling uiterst invoelbaar: er wordt ons een zeer komische spiegel voorgehouden van zinloos geploeter.

  Het optreden begint uitermate chaotisch met onaffe zinnen, dan ontvouwt zich een grotesk bewegingsspel met rennen, dansen, over elkaar heen kruipen, pesten en tot slot weten ze verdieping aan te brengen door een tekst te geven over zin en zingeving.

  Das Lemniscaat bestaat uit Tessa Friedrich, Liza Kollau en Dennie Lukkezen. Het collectief maakt voorstellingen over de driften en levensdrift van de mens. Das Lemniscaat probeert in hun maakproces hun onderwerp, de medemens, van zo dichtbij mogelijk te leren kennen. Daarbij schuwen ze niet om conventionele thema’s opnieuw te onderzoeken. Zo deden ze onderzoek bij de ‘verschoppelingen’ van de maatschappij, zoals de techno-scène in Berlijn en de Nederlandse porno-industrie. Eerder stonden ze in Theater Kikker met de voorstelling Das Lemniscaat (Najaarscollectie 2014). Daarna was First you get Fucked, then you eat a sandwich te zien in de voorjaarscollectie 2016. Beide met eindregie van Sanne van Rijn. Too old to die, too young to try (te zien in januari 2018) maakten zij in samenwerking met Festival Tweetakt. En afgelopen seizoen speelden ze Tot het licht gedoofd is.

  Moon Saris
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ