Nederlandse Comedie - De Gemeenschap

di 09 maart 2021

Nederlandse Comedie

De Gemeenschap

Deze voorstelling is geweest
Benieuwd naar andere voorstellingen van De Gemeenschap? Bekijk hier alle voorstellingen van De Gemeenschap
Door de verlening van de lockdown kan deze voorstelling helaas niet doorgaan. De voorstelling is verplaatst naar maandag 10 mei. Had je tickets, dan ontvang je van ons bericht.

Alle gelukkige gezinnen lijken op elkaar… maar het gezin dat we in Nederlandse Comedie leren kennen is allesbehalve gelukkig. De twee ouders houden al decennia lang een vergissing in stand die ze ‘een goed huwelijk’ noemen. Hun volwassen dochter beweegt zich moeiteloos door de wereld. Ook haar vriend weet wat comfortabel en middle-of-the-road leven is. Maar dan is er de zoon: een hypergevoelig moederskind, tot passiviteit en bespiegelingen geneigd en op zijn zesentwintigste nog altijd in het ouderlijk huis wonend. Alles verandert wanneer deze sensitieve jongeman op een zaterdagavond thuis komt met de minnaar die hij al een tijd lang blijkt te hebben: een veel oudere man met een messcherpe blik en dito tong. Onder de invloed van deze nieuwe krachtbron krijgt het familie-kaartenhuis het zwaar te verduren.

In Nederlandse Comedie zijn de teksten hard en actuele maatschappelijke tegenstellingen komen volop met elkaar in botsing. Maar hoe hoog de spanningen ook oplopen: de bevrijdende lach en de compassie zijn nooit ver weg. Het is een vrolijk stuk waarin heftige onderwerpen aan de orde komen. Een emotioneel groepsportret van mensen die met emoties maar moeilijk kunnen omgaan.
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
vader
Dic van Duin, moeder
Debbie Korper, dochter
Yara Alink, vriend
Milan Boele van Hensbroek, zoon
Sander Plukaard, minnaar
Gerardjan Rijnders
regie
Roy Peters
tekst
Rob de Graaf
dramaturgie
Anil Jagdewsing
decor
Marcel Kranendonk
licht
Coen Jongsma
kostuums
Marrit van der Burgt
Locatie
Grote Zaal
Casper Koster

De Gemeenschap maakt eigenzinnig, actueel theater, dat onze Nederlandse cultuur een lachspiegel voorhoudt. De even poëtische als ontluisterende taal wordt gevat in een sterk dramatisch en visueel kader – en over alles straalt altijd een roze gloed. De Gemeenschap is vaste bespeler van Theater Kikker. Eerder waren ze te zien met Stand up, lie down (2015), Shakespeare Club (2017), Romp (2017), Strindberg & Dal (2019) en Christine van Stralen de musical (2020) . Romp werd tevens geselecteerd voor Kikkers reprisefestival Kikker Kiest.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ