Nader tot U - Lars Brinkman

  do 24 t/m vr 25 maart

  Nader tot U

  Lars Brinkman

  In Nader tot U onderzoekt Lars Brinkman het spanningsveld tussen homo-erotiek, schaamte en het Christendom. Jaren liep hij met een boog om de Kerk heen. Want met het ontdekken van zijn seksualiteit en een ontluikende fantasie, groeit ook de schaamte, het ongemak en de afkeer tegen al wat religieus is. Maar nu is hij toch nieuwsgierig naar God. Waar komt deze plotselinge aantrekkingskracht vandaan en waarom juist nu?

  Lars confronteert zichzelf met zijn weggestopte verlangens en opent een gesprek met het publiek over schaamte en seksualiteit. Met persoonlijke verhalen en via een veelheid aan invalshoeken - zoals zijn liefde voor Christelijk kunst en de erotiserende kracht van het geloof - neemt hij je mee in een intieme en persoonlijke zoektocht naar spirituele en erotische overgave.
  terug <

  tickets >
  data & tijden
  voorstellingsinformatie
  Spel, tekst, concept
   Lars Brinkman
  Eindregie
  Jef van Gestel
  Dramaturgie
  Sara de Monchy
  Vormgeving
  Rosa Schützendorf
  Publiciteitsbeeld
  Arjan Benning & Polina Gladkova
  Nader tot U kwam tot stand met steun van
  het AFK, Gemeente Den Haag, Norma-fonds, de Vrijzinnige Fondsen, Olland & Buisman Stichting en Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Holland.
  Locatie
  Kleine Zaal
  Lars_Brinkmand_Nader_tot_u
  Anna van Kooij

  Lars Brinkman brengt met Männerbund een ontluisterende geschiedenisles, die een verdere speelplek buiten Theater Na de Dam verdient.

  Theaterkrant, over Männerbund

  In woord of in beeld ondersteunt de ene voordracht de andere, waardoor iedere bijdrage een grotere zeggingskracht krijgt dan zichzelf. Krachtige ondersteunende beeldspraak komt bijvoorbeeld van Lars Brinkman, die in sportbroekje heen en weer loopt en verschillende loopjes uitprobeert, waarbij je uit jezelf ‘vrouwelijk’ of ‘mannelijk’ associeert.

  Theaterkrant, over Boys won’t be boys

  Lars Brinkman (1993) is theatermaker en acteur. Met Nader tot U zet Lars zijn zoektocht naar verhalen vanuit een niet-normatieve invalshoek voort. Hij biedt in zijn voorstellingen nieuwe perspectieven op thema’s die vastgeroest in de maatschappij lijken te zitten.

  Hij vertrekt altijd vanuit een persoonlijke fascinatie: zo onderzocht hij in zijn in zijn eigen voorstellingen The Bitchboy Project (2018) zijn eigen genderfluïditeit en in Männerbund (2019) scheen hij een nieuw licht op de Tweede Wereldoorlog vanuit een homoseksueel perspectief. Als onderdeel van de maatschappelijke beweging Boys won’t be boys legt Lars de focus op de fluïditeit van het lichaam, door de archetypes van het feminiene en het masculine te doorgronden en te ontstijgen.

  Anna van Kooij
  bekijk alle voorstellingen

  terug naar boven Λ