Naar de hemel wijzen - Label Dégradé

do 01 januari

Naar de hemel wijzen

Label Dégradé

Dégradé komt met nieuw ‘extreem beeldend geluidstheater’ op het ritme van een tekst van Jibbe Willems. Zijn taal lijkt in de vloer gekrast en in klei geboetseerd. Carl Beukman en David Geysen gaan met dit epistel van de duivel aan de slag. David spreekt de woorden van lucifer en Carl ontwerpt met geluid de wereld van dit onderaardse. Op de hartslag van de taal maken zij met muzikale en beeldende effecten een krankzinnige voorstelling in hun welbekende avant-gardistische Dégradé stijl. Een voorstelling met een poëtische en karaktervolle fantasiewereld.
terug <

voorstellingsinformatie
Website
tekst
Jibbe Willems
concept en spel
Carl Beukman en David Geysen
Locatie
Grote Zaal
Leo van Velzen
Interview "Dégradé brengt ‘Naar de hemel wijzen’"
Avatar
vx

Door de intense samenwerking tussen Geysen en Beukman is er een theaterproductie ontstaan die veel meer is dan louter toneel. Het is totaaltheater, beeld, geluid, spel en belichting vormen een complex en compleet geheel van talloze theaterdisciplines.

Label Dégradé bestaat uit muzikant Carl Beukman en theatermaker David Geysen. Eerder werkten zij onder de vlag van het oudste gezelschap van Nederland: Toneelgroep de Appel. Zij maakten daar producties die opvielen door de eigenzinnige stijl die ze hanteren en het best omschreven kan worden als extreem beeldend geluidstheater. Het motto van Dégradé: het gevoel is belangrijker dan het verhaal. Dégradé neemt het publiek mee naar een rauwe wereld waarin de schoonheid van het verval centraal staat. Het gezelschap was eerder te zien in Theater Kikker met de voorstellingen Polonium 210 en België.

Leo van Velzen

terug naar boven Λ