Muur - Floor van Leeuwen / TENT / Het Veem

Muur

Floor van Leeuwen / TENT / Het Veem

Muur is de eerste voorstelling van theatermaakster Floor van Leeuwen (o.a. Schwalbe). In deze fysieke performance bewegen 16 performers naar de achterwand van het theater toe. Met lichte tred, doch vastberaden. Sommigen zijn jong, anderen oud. Weer anderen zweven daar ergens tussenin. Elke performer rent, stapt en springt in een eigen tempo, maar doet dat vooral samen, in een collectief ritme, als één deinend lichaam. Er ontspint zich een meerstemmig gesprek tussen mens en muur. Het publiek kijkt naar de muur en de ruggen van de spelers. Je hoort het ritme van hun voeten. Je voelt de energie van de groep. Dan wild, dan weer kalm, maar altijd met diezelfde vastberadenheid.

Muur is niet zozeer een tragische metafoor voor de kleinheid van de mens als wel een gezamenlijke poging om hoopvol te zijn in het licht van wat ons moedeloos dreigt te maken.

Let op: met inleiding om 20:00 uur (optioneel).
terug <

voorstellingsinformatie
regie
Floor van Leeuwen
in samenwerking met spelers
Marie Groothof, Koen van der Heijden, Hendrik van Maele, Petra Steindl, Josse De Broeck, Felix Zech, Hali Neto, Elliot Dehaspe, Maria Madeira, Petra Roelfzema, Silbe Mijnlieff, Hennie Spronk, Renier Leenders, Jasmijn Obispo, Margot Rijven, Levi de Kleer, Petra Eikelenboom en Erwin Boschmans
Locatie
Grote Zaal
Bart Grietens

Het is fascinerend hoe Van Leeuwen een zo ogenschijnlijk eenvoudig uitgangspunt heeft weten om te zetten in een performance die beklijft.

Floor van Leeuwen maakt en speelt bij theatercollectief Schwalbe. Een collectief dat veelvuldig in Theater Kikker te zien is. In 2014 won het collectief de BNG Nieuwe Theatermakersprijs met hun voorstelling Schwalbe zoekt Massa. Nu maakt ze haar eerste eigen avondvullende voorstelling Muur. In 2015 al was Floor met een voorloper van Muur genomineerd voor de Diorapthe Cementprijs. Ook speelt ze bij o.a. Third Space van Lotte van den Berg en Boogaerdt & van der Schoot, deed ze de eindregie voor Rare Birds van Un Loup pour l”Homme en werkte eerder met theatermakers als Tim Etchells en Lucas de Man.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ