Moving Futures Festival – The animated / Senses - Double bill: Hilde Elbers en Lea Martini / Loïc Perela

ma 18 januari 2016

Moving Futures Festival – The animated / Senses

Double bill: Hilde Elbers en Lea Martini / Loïc Perela

The Animated - Hilde Elbers & Lea Martini
In het dynamische The Animated is de beweging geen optie maar een bevel: een uitputtingsslag voor twee vrouwelijke lichamen, lichamen die bijna lijken te bezwijken onder de kracht van hun bewegingen. Een intens, ritmisch duet dat geen onverschilligheid toelaat. De dansers worden gedreven door het plezier van de volledige overgave. Zijn ze kinderen, speels en onbezonnen, sensuele vrouwen of onderdanige discipelen? In The Animated ontmantelen Hilde en Lea de ervaring van een dominante, alledaagse beeldcultuur en laten ze verborgen verhalen aan het licht komen.

Senses - Loïc Perela
Senses is een stuk over de zintuigelijke beleving van de wereld om ons heen. Een wereld waarin we alsmaar lijken te verlangen naar meer, zonder echt te weten waarom. Zijn we nog in staat om het langzamer aan te doen en de wereld weer met aandacht tot ons te nemen? Choreograaf Loïc Perela kennen we onder andere van Conny Janssens De Rotterdamse Lente waar hij het publiek opschudde met zijn performance Dance. Met Senses daagt hij de dansers en het publiek uit om de natuurlijke functies van het lichaam te (her)ontdekken en zo de omgeving in haar volle verschijning waar te nemen.

Randprogramma

Vanaf 20:00 (doorlopend): Cinedans filmbooth
locatie: Foyer Theater Kikker


Na afloop voorstellingen: nagesprek met Suzy Blok (Dansmakers Amsterdam) en de choreografen van deze dag
terug <

voorstellingsinformatie
The Animated :
Choreografie en performance
Lea Martini en Hilde Elbers
Senses:
Choreografie
Loïc Perela
Performers
Bilal Bachir, Gaetano Badalamenti, Arina Lannoo, Johannes Lind, Cassidy Carbine
Muziek
Eluvium
Senses / foto: Charlotte Brand

Vijf talentontwikkelaars voor de dans – Dansateliers, Dansmakers Amsterdam, DansBrabant, Random Collision en Generale Oost – roepen gezamenlijk een netwerk in het leven: Moving Futures. Met dit netwerk willen zij opkomend choreografie talent de kans geven zich verder te ontwikkelen, meer speelmogelijkheden creëren en kennis delen. Dit jaar wordt voor de tweede keer het Moving Futures Festival georganiseerd. Dans leek de laatste decennia steeds verder in zichzelf gekeerd te raken, nu is er een generatie opgestaan die zich uiterst bewust is van de omgeving, nadenkt over context en publiek en organisch verbindingen legt met de samenleving. Dit bewustzijn is het uitgangspunt van Moving Futures: er wordt dans gemaakt die zich uitspreekt over hedendaagse kwesties, dans die er toe doet en gezien mag worden.

The Animated / foto: Anna van Kooij
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ