Moving Futures - werk van Frey & Simon / Miotto

do 01 januari

Moving Futures

werk van Frey & Simon / Miotto

In deze vierde editie van dit reizend dansfestival maak je kennis met de nieuwe gezichten van de dans en performancekunst van vijf landelijke productiehuizen. Het programma wordt omlijst door een inspirerend randprogramma met films, nagesprekken en een workshop, en geeft een exclusieve kijk achter de schermen van de hedendaagse dans.
terug <

voorstellingsinformatie
website
Locatie
Grote Zaal

programma 9 februari:

19u35 en 19u45 | film: Le Faune – Joseph Simon
Een fantasiewereld op film, gebaseerd op het ballet L’après-midi d’un Faune van Vaslav Nijinski. Met zijn werk onderzoekt Joseph Simon de relatie tussen urban, klassieke en hedendaagse bewegingsvormen en creëert zijn eigen specifieke bewegingslogica.

lees meer
vx

20u00
Infinite Games – Jonas Frey & Joseph Simon
Geïnspireerd door de eindeloze vorm van hip hop battle, creëren twee b-boys een speelplaats met ongekende mogelijkheden.
Joseph Simon en Jonas Frey studeerden beiden aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem en hebben een gedeelde passie voor ‘breaking’. Ze combineren in hun werk urban en hedendaagse bewegingsvormen.

lees meer
vx

pauze – doorlopend in de foyer: Cinedans
Als vaste partner van Moving Futures heeft Cinedans ook voor deze editie van het festival een speciaal dansfilm programma samengesteld. Het programma is gebaseerd op de verschillende thema’s en onderwerpen van de voorstellingen uit het festival. Kortere en langere films van verschillende choreografen en regisseurs.

het filmprogramma
vx

Even Worse – Guilherme Miotto
‘Even Worse is een niemandsland waarin de mannen dapper niet alleen naar een nieuwe bewegingstaal zoeken, maar daarmee ook naar wie ze zijn.’ (**** De Volkskrant)

lees meer
vx

nagesprek – Jasper van Luijk
Na afloop gaat choreograaf Jasper van Luijk (1987) in de Kleine Zaal met de makers in gesprek. Jasper studeerde dans aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. In zijn werk onderzoekt hij de relatie tussen mens en tijd. Zijn meest recente werk Bliss speelde tijdens Moving Futures Arnhem.

na afloop – film: Le Faune – Joseph Simon (zie 19u35)

Infinite Games (c) Lys Y Seng

Joseph Simon (Frankrijk, 1989) kwam in aanraking met dans via breakdance. Zijn brede interesse zorgde ervoor dat hij ervaring op deed met o.a. gymnastiek, tricking en verschillende basisvormen van modern-jazz en ballet. In 2014, studeerde hij af aan ArtEZ School of Dance in Arnhem. Gedurende zijn studie onderzocht hij de relatie tussen urban dansvormen en hedendaagse bewegingsvormen. Onder de vleugels van Dansateliers werkte Joseph in 2015 aan het concept voor de solo Essais sur la danse classique, ontwikkelde hij het stuk Allegory of a Night tijdens One Night’s Dance 2015 en maakte hij de solo Third Culture Kid (2016).

Met zijn werk onderzoekt Joseph Simon de relatie tussen urban, klassieke en hedendaagse bewegingsvormen. Hij creëert zijn eigen specifieke bewegingslogica door o.a. verschillende regels en restricties toe te passen.

Joseph Simon en Jonas Frey studeerden aan de ArtEZ Dansacademie in Arnhem. Ze hebben een gedeelde passie voor ‘breaking’ en combineren in hun werk urban en hedendaagse bewegingsvormen. In 2014 maakten Joseph en Jonas Je(ux)Tu(e)Torial voor het Schwindelfrei Festival in Mannheim, Duitsland. De voorstelling ging in op de uitbreiding van mogelijkheden van online leren. In het duet onderzoeken ze hun identiteit als dansers en hun bestaan in relatie tot anderen in een digitaal tijdperk. Hun nieuwe duet Infinite Games ging op 24 november 2017 in première in Nederland. Het duet komt voort uit een onderzoek naar de eindeloze mogelijkheden van een hiphop-battle.

De Braziliaanse choreograaf Guilherme Miotto maakte werk voor onder meer Dansgroep Amsterdam, Edinburgh Fringe Festival, Galerie Roodkapje (Rotterdam) en Fricties Festival (Hasselt). Hij viel geregeld in de prijzen (Grand Prix of Kontrapunkt, de Magnolia Award (Szczecin, Polen) en de Best Film for Camera Rework Award van het Cinedans Film Festival.) Guilherme is ontwikkelde de Instinctive Performance, een methode die wordt onderwezen aan de Fontys Dansacademie en de Toneelacademie Maastricht.

Even Worse (c) Ernest Potters / Le-Faun
bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ