Most trees are blue - Tg Tiefschnee

wo 15 t/m di 28 februari 2017

Most trees are blue

Tg Tiefschnee

Licht absurdistisch teksttheater over twee aliens op aarde die heel wat stof doen opwaaien. Een voorstelling over de impact van ‘de vreemdeling’.

Het verhaal: Twee aliens komen aan op aarde en beginnen een Bed & Breakfast. Ze zijn goed voorbereid. Op hun thuisplaneet hebben ze het Handboek voor een Ruimtewezen laten maken: een handleiding over hoe je mens moet zijn. Gewapend met dit Handboek beginnen ze als Nieuw Mens aan de bouw van hun gedroomde B&B. Ondertussen heeft de Echte Mens door dat er iets niet in de haak is. Er is buitenaards leven gedetecteerd. Het Kantoor van Buitenaardse Zaken van de VN probeert de bevolking te sussen en gaat op onderzoek uit. Vormt deze Nieuwe Mens een bedreiging voor de aarde?

Met Most trees are blue onderzoekt TG Tiefschnee het fenomeen de vreemdeling. Hoe ziet deze eruit en waarom zijn we zo bang voor de vreemdeling?

Première: wo 15 febr
terug <

geweest
voorstellingsinformatie
Tekst
Rinske Bouwman
Regie
Merel van Huisstede
Spel
Sijmen de Jong en Jörgen Scholtens
Vormgeving
Dirk Sonneveld
©Jan Willem Campmans

Met Most Trees are blue maakt TG Tiefschnee hun debuut in Theater Kikker. Tiefschnee is in 2015 opgericht door Merel van Huisstede en Rinske Bouwman in Utrecht en staat voor licht absurdistisch teksttheater. De voorstellingen van TG Tiefschnee gaan over raslosers die op de rand van de samenleving staan en tragikomische plannen hebben om hun leven een andere wending te geven. Merel en Rinske maakten eerder Avocado Inn, een psychologische hard-boiled detective met liedjes, De Konijn Monologen waarin een jongen zich als konijn verkleedt en probeert te overleven op een vlakte in het wild en Rauw over een man die met een wetenschappelijk experiment wil aantonen dat hij twee dagen identiek kan maken. Deze voorstellingen waren o.a. te zien in De Brakke Grond, Stukafest, Magneet festival en Gluren bij de buren.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ