Monsteren! september - Monsteren

do 01 januari

Monsteren! september

Monsteren

Afwisselende theateravond met voorproefjes, nieuwe teksten en prille performances. In Monsteren! proberen makers hun laatste hersenspinsels uit op het publiek. Een heus theaterlab in het centrum van Utrecht. Wees er als eerste bij, geef je mening en borrel na. Voor doorgewinterde theaterliefhebbers én absolute theaterleken. Met als gastvrouw programmeur Jolie Vreeburg. Met in deze editie:

Stel ik ben een zeepaardje en jullie niet - Suzan Tolsma en Thijs Bloothoofd
theatervoorstelling in een proces
Als je de 'nee', de 'niet', de 'stop' steeds verder vooruitschuift, waar kom je dan uit? Theatermakers Suzan en Thijs onderzoeken samen hoe een voorstelling te maken over mogelijkheden. Zij zullen het hele seizoen tijdens iedere aflevering van Monsteren! een nieuwe stap in hun proces tonen. Waar we uitkomen? Dat weten we nog niet.

The Pulse #1 – Iris van Peppen I Co
dansvoorstelling in ontwikkeling
Elke dag worden we overweldigd door prikkels. Laten we deze prikkels van informatie even laten voor wat het is en luisteren naar de puls van onze eigen adem en hartslag. Zo vinden we wellicht de plek terug waar onze verbeelding ligt verborgen en schreeuwt om open gemaakt te worden. Met the Pulse #1. onderzoekt choreografe Iris van Peppen letterlijk de muzikale en fysieke puls. Een rituele en hypnotische voorstelling waarin adem, pulsen en herhaling centrale rollen spelen en tezamen een transformatie van de waarneming teweegbrengen.

Voor altijd duurt een jaar - Simon Heijmans
een theatraal gesprek
Is duurzame liefde nog een houdbaar ideaal? Wordt vreemdgaan steeds normaler? Theatermaker Simon gaat aan de hand van een verhaal in gesprek met zijn publiek over het onderwerp der onderwerpen: De Liefde. In Monsteren! een eerste aanzet van zijn monoloog. De uiteindelijke voorstelling moet het midden houden tussen een monoloog en een goed gesprek. Dus verbeter, verander en voeg toe, als u dat wilt.
terug <

voorstellingsinformatie
Simon Heijmans - Voor altijd duurt een jaar

Over Laura Mentink – WAT BLIJFT of POGINGEN (een mens te zijn):

Laura Mentink (1983) is toneelspeler en maker. Ze studeerde in 2007 af aan de Arnhemse toneelschool en ze speelt o.a. bij NT Gent, Hotel Modern, De Nieuwe Tijd, ’t Barre Land en Maatschappij Discordia. Dit jaar was haar monoloog ’Wittgenstein’s Mistress’ in Theater Kikker te zien. Daarnaast schreef ze haar eerste toneeltekst, ‘weg’, voor het Onafhankelijk Toneel, uitgegeven door de nieuwe toneelbibliotheek. www.lauramentink.nl

Over Suzan Tolsma en Thijs BloothoofdEen voorstelling over mogelijkheden:
Acteur Thijs Bloothoofd (1983) is in 2009 afgestudeerd aan de Mime opleiding te Amsterdam (AHK). Hij speelde o.a. bij het Ro Theater, mimetheatergroep Bambie, BonteHond en Kassys. Hij was eerder in Monsteren! te zien met zijn onderzoek naar causaliteit. Suzan Tolsma is theatermaker, regisseur en docent uit Utrecht. Zij studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht in 2013. Zij maakt voorstellingen die documentair van aard zijn en een verbindend en onderzoekend karakter hebben. De afgelopen jaren ontwikkelde ze voorstellingen bij o.a. Over het IJ Festival, Het Huis Utrecht en Stut Theater.

Over Iris van Peppen, Marc Alexander Nukoop (electronics en basgitaar) i.s.m. dansers Kim Hoogterp, Aida Guirro Salinas, Mikiko Ito, Joana Borges en Mareike Steffens – The Pulse #1:

Iris van Peppen is een dansmaker uit Utrecht, in 1999 afgestudeerd aan de School for New Dance Development (SNDO) Theaterschool Amsterdam. Met de voorstelling INSTINCT maakte zij in januari 2017 haar debuut in Theater Kikker en nu werkt ze aan een volgende voorstelling. Iris maakt zintuigelijke dansvoorstellingen waarbij minimale keuzes van geluid, beweging en ruimte centraal staan. De tweede fase van dit onderzoek, the Pulse #2, is in samenwerking met het Conservatorium Utrecht, Musician 3.0 en zal in maart 2018 gepresenteerd worden tijdens Monsteren. De uiteindelijke dansproductie van de Pulse zal 2019 in Theater Kikker in première gaan. www.irisvanpeppen.com

Over Simon Heijmans, Marc-Marie Huijbrechts (Coaching), Nicky Nina de Jong, Laura Savelkoul – Voor altijd duurt een jaar
Simon Heijmans studeerde in 2011 af aan de Amsterdamse Toneelschool en Kleinkunstacademie en werkt sindsdien als acteur bij verschillende gezelschappen, zoals Het Toneel Speelt, het Nationale Toneel en MAAStd. In de voorstelling ‘WarHorse’ speelde Simon een jaar lang de rol van Billy Narracot. Daarnaast is hij Kompaan van Kompagnie Kistemaker, waar hij speelt in de theaterserie ‘Missie Marquez’, hiervan werden deel 4, 5 en 6 onlangs genomineerd voor de BNG Bank Nieuwe Theatermakersprijs. In 2015 schreef, maakte en speelde hij de lovend ontvangen voorstelling ‘Aan mij heeft het nog nooit gelegen’ voor Festival Boulevard.

bekijk alle voorstellingen

terug naar boven Λ